promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok kedvenc színésznője nem volt szégyenlős ha vetkőzésre került a sor, a világszép Romy Scneider bombatestét szívesen tette közszemlére
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyarok szeretett királynéját alakító színésznő igazi kékvérűként mutatta meg királyi kebleit.

Romy Schneider az osztrák születésű, ám nemzetközi hírnévre szert tett színésznő, akit elsősorban a francia és a német filmművészetekben elért sikereiről ismerünk. Emblematikus alakja volt a 20. század második felének európai filmgyártásának, és karrierje során számos ikonikus szerepet alakított. Romy Schneider 1938. szeptember 23-án született Bécsben. Édesanyja, Magda Schneider színésznő volt, és koránál fogva ő is a színészi pályára lépett. Első filmszerepét már gyermekkorában kapta, majd 1955-ben robbant be a köztudatba, amikor Erzsébet királyné szerepében feltűnt a híres osztrák császárné életét feldolgozó filmtrilógia első részében. A film világszerte hatalmas sikert aratott, és Schneider egyszerre vált ismertté és szeretetté. Az emberek annyira szerették ebben a szerepben, hogy sokan teljesen a királynéval azonosították, így végül Schneider nem is vállalta el a sorozat befejező epizódjainak szerepét, mindenképpen szabadult volna a szerepéből.

A színásznő nem csoda, hogy mindenkit elbűvölt, páratlan szépsége és tehetsége valóban egyedülállóvá tette a filmvásznon:

Bár a Sissi-filmek hatalmas sikert hoztak számára, Schneider színészi ambíciói sokkal tágabbak voltak, mint egyetlen sorozatszerep, nem akarta, hogy beskatulyázzák. Ennek megfelelően, noha Sissi hosszú ideig kísértette karrierjét, később más műfajokban is bizonyított. 1958-ban például Henri-Georges Clouzot rendező filmdrámájában játszott, amiért elismerésben részesült, és sikerült végre letennie a Sissi szerepével kapcsolatos terheket.

Forrás: nyugat.hu

Az igazi áttörést azonban az 1960-as évek hozta meg neki, amikor a francia filmiparban kezdett dolgozni. Claude Sautet rendezővel és Alain Delonnal gyakran dolgozott együtt. Ezek a filmek mélyebb karaktereket kínáltak neki, és lehetőséget adtak arra, hogy megmutassa sokoldalúságát és tehetségét. A német filmiparban is folytatta pályafutását, és itt is jelentős sikereket ért el.

Romy Schneider mindig is a kamerák előtt élt, és sajnos magánélete sem volt mentes a tragédiáktól. Összesen háromszor volt férjnél, mindhárom kapcsolata válással végződött és két gyermeke volt, melyből a kisfiú egy baleset következtében 14 évesen elhunyt. A színésznőnek számos személyes problémával is meg kellett küzdenie, és a média folyamatos figyelemmel kísérte életét, nem kerülte el az ital és altató függőség sem. 1982-ben egy szívroham következtében váratlanul elhunyt, de többen öngyilkosságra gyanakodtak. Halála óta emléke és öröksége tovább él a filmművészet világában. Sokak számára ő a francia és német film egyik legnagyobb ikonja marad, aki munkásságával és tehetségével örökre beírta nevét a film történetébe. Ékszereivel együtt temették el és a sírját rablók gyalázták meg: így újra kellett temetni a tragikus sorsú színésznőt.

Forrás: wikipedia.hu, nyugat.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás