promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ágyba vitte Sharon Stone-t az Elemi ösztön magyar forgatókönyvírója – ezt mesélte a kalandról
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színésznő a szereposztó dívány révén lett világsztár.

Az 1992-es év óriási moziszenzációja volt az Elemi ösztön című erotikus thriller, amelyben a már sztárnak számító Michael Douglas mellett a korábban csak kisebb sikereket elérő Sharon Stone kapta a főszerepet.

Az akkor 34 éves szőke színésznő lényegében jobb híján kapta meg a lehetőséget, hogy megformálja Catherine Tramell figuráját, hiszen korábban Kim Basinger, Meg Ryan, Michelle Pfeiffer, Kathleen Turner és még sokan mások visszautasították a lehetőséget, mert túlságosan soknak ítélték meg a meztelenkedést.

Sharon Stone-nak azonban nem volt vesztenivalója, a bevállalós szereppel pedig a kilencvenes évek szexikonjává vált. A legtöbb férfi róla álmodozott, Hollywood berkein belül azonban nem mindenki volt meggyőződve arról, hogy a színésznővel eltöltött egyetlen éjszaka bármekkora áldozatot megérne.

Ezt vallja a forgatókönyvíró Joe Eszterhas is, az akkor 48 éves férfi ugyanis – ez nyílt titok – szexuális szolgáltatásért cserébe teremtette meg a lehetőséget a színésznő számára, hogy eljátssza a szerepet. A magyar származású Eszterhas még az 1980-as években írta meg a forgatókönyvet, és a filmstúdiók versengeni kezdtek a megfilmesítéséért.

A szakember tehát nyeregben érezhette magát, és természetesen abba is beleszólást engedtek neki, ki legyen a női főszereplő. A nős Eszterhas ágyba vitte Sharon Stone-t, amiért akkoriban alighanem rengetegen irigyelték, ám a férfi szerint meglehetősen kiábrándító volt a kaland.

Igazából az éjszaka csupán pár órát jelentett, a szőkeség pedig korántsem volt olyan tüzes, mint a vásznon láthattuk. A színésznő teste inkább tésztaszerű volt, idézte fel Eszterhas, mintha rengeteg mogyoróvajas szendvicset evett volna, és egyáltalán nem bizonyult kezdeményezőnek.

A férfi a szex után visszaviharzott a szállodai lakosztályába (ahol egyébként George Voinovich szenátor lánya várt rá), és úgy érezte, hogy balekot csináltak belőle, nem kapott semmit Sharon Stone-tól a szívességéért cserébe.

A forgatókönyvíró egyébként magyar származású, a Vas megyei Csákánydoroszlón született a második világháború legvégén. Már gyerekként megismerte a nélkülözést, szinte egy menekülttáborban cseperedett fel, ahol általában puliszkát kaptak enni, ezért egy életre megutálta ezt az ételt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás