promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Blicceltem a vonaton és lebuktam: a kalauz rám kacsintott, pajzán kalanddal indult a nyaralásom
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem a jegyemet kezelte le.

Gléda egy szakítás után azt gondolta, hogy megérdemel egy őrül kalandot, így belevágott egy olaszországi körutazásba, vonattal, ami régi vágya volt. Azonban a vonatozás mellett valami egészen hihetetlenben is része volt, most ezt meséli el nekünk:

Helló! : ) Most ülepedett le bennem a dolog annyira, hogy azt gondoltam megér egy levelet, hátha valakinek pont az én történetem segít belevágni valami olyasmibe, amire régóta vágyik. A nyáron egyik pillanatról a másikra véget ért az 5 éves kapcsolatom, azt hiszem, hogy erre mondják derült égből villámcsapásként ért a hír. Mint kiderült beleszeretett egy lányba a munkahelyén, akivel az érzések kölcsönösek. Nem csalt meg, ezt külön kihangsúlyozta, mielőtt bármi történik, előbb velem le akarta zárni. Sajnálja, szeret, de már nem úgy. Minden létező klisé elhangzott, ami ilyenkor nem segít, csak egy-egy szög az amúgy is darabokra tört szívembe.

Általában hihetetlenül megviseltek a szakítások, de most tudtam, hogyha nem teszek valami őrültséget, akkor ez teljesen be fog darálni. Így elővettem egy régi vágyamat: körbe szerettem volna Olaszországot, vonattal.

Beszéltem a barátnőimmel, akik közül többen szívesen elkísértek volna, de ragaszkodtam ahhoz, hogy egyedül akarok ebbe belevágni. Szerencsére amilyen pocsék volt a szerelmi életem, anyagilag és karrierügyben annyira felfelé ívelt az életem. Gond nélkül ki tudtam venni egy hosszabb szabadságot. Minél hamarabb indulni akartam, így néhány nap múlva már meg is volt az indulás időpontja és az első vonatra a jegyem. Nagyon izgultam, a torkomban dobogott a szívem, de mikor már a vonaton voltam és elfoglaltam a hálókabinom, kezdtek a helyére kattanni a dolgok. Az első éjszaka még sírtam, mert arra gondoltam, hogy a szerelmemmel lenne ez az igazi, de a második naptól igyekeztem magam átadni az élményeknek. Eldöntöttem, hogy ez a nyaralás a legjobb dolog lesz egész eddigi életemben.

Meg is érkeztem az első célállomásra. Itt sétálgattam, elfoglaltam a szállásom, ettem, ittam. Az olaszok annyira mások... mindenki vidám volt és kedves, csodásan éreztem magam. Annyira csodásan, hogy amikor el kellett volna érnem az induló vonatot, akkor ez nagyjából két másodpercen múlt, alig sikerült felszállnom. Ebből kifolyólag nem tudtam jegyet vásárolni, mivel úgy terveztem, hogy készpénzzel fogom megvenni. Jött a kalauz és fogalmam sem volt, hogy itt hogyan működik a bliccelés. Főleg, hogy félig-meddig önhibámból történt. Nagyon ki voltam, pirulva, izgultam és megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy mi történt, kevés olasz tudásommal. Ám ekkor ő tökéletesen megszólalt angolul:

Ne aggódjon kiasasszony, előfordul. Ha szeretné, akkor szívesen elmondom önnek este a hálókabinjában, hogyan is működik itt a jegyvásárlás. Persze, csak ha kíváncsi rá. - majd szenvtelenül kacsintott. Piszok sármos mosolya volt és mielőtt zavarba jöttem volna, emlékeztettem magam: kalandot keresek.

103-as kabin. - vágtam rá.

Ő biccentett és továbbment.

Egész nap gombóc volt a torkomban. Nem tudtam eljön-e, helyes-e amit teszek, hiszen annyira távol áll tőlem, de közben azzal is szembesültem, hogy ennyire izgalmas dolog még sosem történt velem. Este 10 órakor kopogtak a kabinom ajtaján. Ott volt. Eljött. Fergeteges éjszakát töltöttünk együtt, hihetetlen szenvedély szabadult fel mindkettőnkben. Utána egymást ölelve pedig valóban elmesélte, hogyan és hol érdemes megvenni a jegyet a zökkenőmentes utazáshoz. Elérhetőséget is cseréltünk, de szerintem mindketten tudtuk, hogy ez nem erről szólt. Másnap leszálltam a vonatról és folytattam az utam, adtam a vonatos lovagomnak egy utolsó csókot és tudtam, valahogy éreztem, hogy innen már minden rendben lesz. Semmire sem cserélném el azt, hogy voltam elég bátor belevágni az utazásba. Titeket is erre bíztatlak: bármekkora is a baj, mindig van lehetőség arra, hogy az álmaitok megvalósításával kikecmeregjetek belőle. Ha pedig végképp úgy tűnik, hogy semmi esély, bármikor előbukkanhat egy hős, egyenruhás férfi (vagy nő), aki kiment titeket a bajból.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás