promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ránéztem anyám újszülött babájára és elájultam: a férjem volt az öcsém apja - exkluzív interjú a felszarvazott anyukával
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt hitte édesanyám titokban tarthatja, de volt egy árulkodó jel - nem hallgatok tovább.

Klára élete maga volt a földöntúli mennyország, amikor megtudta, hogy 27 éves létére kistestvért fog kapni az édesanyjától. A babavárás hónapjai boldogan teltek, a születés pillanatában azonban életek omlottak össze. Most Klára meséli el a tragikus nap történéseit és azt, hogy mi vezetett el idáig:

Szia Klára. Köszönjük a bátorságodat és azt, hogy minket választottál arra, hogy elmond a történeted, jól tudom, hogy ez egy terápiás folyamat része? Természetesen nem kell erről beszélned, ha nem szeretnél.

Sziasztok! Aki az interjút készítette már előre elmondta mi lesz a cikk címe, így tudom, hogy nem árulok zsákba macskát. Igen, jelenleg nagyon intenzív terápiára járok és nem titkolom: gyógyszeres kezelést is kapok, de szerintem ha valakit így átb*sznak az elnézhető, a család pedig család.

Klára, szó szerint közöljük a mondandódat, kérlek, bármennyire is felzaklattak, tartózkodj a csúnya szavaktól.

Elnézést. Ingerült vagyok.

Édesanyád a férjed szeretője, akitől gyermeke is született. Volt bármi előjele ennek az egész viszonynak?

Én... én én nem tudom. Nem láttam semmit. Anyám olyan amilyen, kedves, mézesmázos, velem egy hárpia volt, egy fúria, egy... bocsánat, megint, nem mondok csúnyát. Nem jó a viszonyom az anyámmal. De egy ideje járok pszichológushoz és pszichiáterhez, ők javasolták, hogy vegyem fel vele a kapcsolatot. Sok ideig nem beszéltünk. Ekkor fel is hívtam.

Hogyan reagált a hívásodra?

Örült. Mindig az volt vele a baj, hogy túl hamar magára fordítja a szót, de most csak rólam kérdezett. Teljesen meghatódtam és elkövettem azt a hibát, hogy a bizalmamba engedtem.

Mi történt ezután?

Egyeztettünk egy személyes találkozót. Elmentünk mind a ketten, találkoztunk, jól éreztük magunkat. Ittunk egy keveset és megígértem, hogy elmegyek hozzá egy rendezvényre, ahol már beharangozott engem. Igent mondtam. Másnap felkelve nem tűnt túl jó ötletnek, de úgy tűnt komolyan gondolja a békülést, így elmentem.

Egyedül mentél?

Nem, de ezt te is tudod. Van egy párom, akivel két éve vagyunk együtt és remekül megértjük egymást. Megkértem, hogy kísérjen el a buliba.

Klára, tudod, hogy ott mi történt?

Nem. Fogalmam sincs. Nem láttam semmi gyanúsat. Biztosan valami szaftos részletet akartok, valamit, ami megdöbbentő, de nem, semmi.

Nyugodj meg. Mikor tudtad, hogy valami nem oké?

Anyám és a párom, Hugó is megváltozott. Semmi feltűnő, de mintha mindennek az inverze történt volna. Jól mondom? Ritkán használok menős szavakat. Az az amikor minden fordítottan történik ugye?

Igen.

Köszönöm, szóval, minden inverzen történt: anyám rengeteget beszélt velem a párom pedig szinte semmit. A párom amúgy Hugó. Nem ez a neve, de valahogy nevezni kell. Szóval Hugó szinte meg se mukkant, cserébe amikor anyámnak valami segítségre volt szüksége azonnal rohant.

Volt valami dinamikai változás köztetek? Éreztél valamit a párkapcsolatodon?

Nyilván. Nem volt elég ungabunga, utána pedig rengeteg volt.

Mi történt a kettő között?

Anyám bejelentette, hogy terhes. A kapcsolati gondjaink mintha semmivé váltak volna. Majd felfalt a párom és úgy éreztem annyira akar mint még soha. Minél jobban közeledett a kiírt időpont, annál jobban megváltoztak. Élveztem anyám kiemelt figyelmét, de így nem jutott időm a párom visszahúzódására. Mindenhol vannak hullámvölgyek, gondoltam mi is épp ilyenben vagyunk.

Mikor tudatosult benned hogy baj van? Mi történt azon a bizonyos napon?

Anyám hívott, hogy vajúdik. Rohantunk, Hugó azonban még nálam is idegesebb volt. Rohant, kapkodott, majd taxival ment be a kórházba, mert szerinte nem készültem el időben. Ott találkoztunk, de mér könnyes volt a szeme. Kérdeztem, hogy mi a baj? Az válaszolta, hogy apuka lettem és megszületett a húgod, édesanyád pedig még alszik.

Szinte fel sem tudom fogni amit mondasz, de szerintem mesélj tovább.

Igen. Hát, én sem tudtam. Percekig matekoztam, míg összeraktam a mondat minden részét és leesett: létezik, hogy a pasim anyám gyerekének az apja?

Férjedként emlegeted, nem vagytok házasok?

Nem. Volt lagzink, de papírunk nincs róla.

Értem, mit tettél ezután?

Elrohantam a szülőszobára, vagy nem tudom mi a neve, ahol a babákat tartják. A pasimnak nagyon ritka szembetegsége van, amitől szinte színtelen, szürke a szeme. Genetikalilag kivételes. Elvileg ez sokszor kiütközik az öröklődésben, de itt a számokra és a sejttanra nem volt szükség: egy csupa szürke színű, semmiről nem tehető kisbaba bábult rám, sírásra tátott szájjal. Ott pityergett rám az öcsém, a megcsalás szinonimájaként

Hogyan szembesítetted őket?

Visszamentem és megkértem Hugót jöjjön be anyám szobájába. Ott elmondtam mit láttam és azt is, hogy értek mindent. Ők pedig nem is titkolták. Megfogták egymás kezét és Hugó megcsókolta anyámat. Én pedig ot megsemmisültem.

Hogyan alakult az életed ezután?

Hát... érdekes. Már másnap elköltöztem. Egy barátnőmhöz egyelőre, mert nem volt elég pénzem egy fővári albérletre és ott húztam meg magam, ezután pedig külföldön vállaltam állást és mázlitok van, három nap múlva indulok, majdnem nem találkoztunk (nevet).

Marasztalt a "férjed". És édesanyád?

Egyikük sem keresett, de láttam képeket, boldogan nevelik az öcsémet. Vagyis, gondolom meg kellene szoknom, hogy féltestvérem. Mindenesetre Hugó olyanokat tesz meg anyámnak, mint nekem előtte soha. Ez fáj a legjobban, én nagyon próbálkoztam.

Klára, minden kapcsolat két emberen múlik, ez igaz, De ahogy

" target="_blank">csak az egyik akar harcolni, az kárba ment energia. Remélem, hogy megtalálod a boldogságod, az pedig, hogy felveszed-e velük a kapcsolatot, csak rajtad múlik. Bárhogyan döntesz, nem vagy rossz ember.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás