promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A férjem szörnyű titkolt cipelt és a húgomnak mondta el: egyre több időt töltöttek együtt amíg ki nem derült a szörnyű igazság
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nekem nem merte elmondani, a húgomban jobban bízott: lehet, hogy vége a házasságomnak.

Sára azt hitte, hogy minden rendben van az életében, aztán a dolgok kezdtek furcsává válni. Egy hónappal ezelőtt még azt hitte a legszerencsésebb nő a világon, most pedig a válást fontolgatja:

A világ legostobább nőjének érzem most magam, pedig mindig is volt bennem egy olyan érzés, hogyha a férjem stiklizik bármit, akkor én azonnal észrevenném. Titokban lenéztem azokat a nőket, akiket átvernek és megvezetnek a hátuk mögött, azt gondoltam velem ilyen sosem fordulhat majd elő. Visszagondolva sokszor voltam pökhendi a barátnőimmel, mikor egy-egy igazi rohadék macsó randipartnerükről kiderült, hogy rajtuk kívül másokkal is kavartak, vagy éppen hazudtak a munkahelyükről, végzettségükről. Én és a férjem 5 éve házasodtunk össze és igazi nagypolgári életet éltünk. Gyakran tartottunk vacsorapartikat, pezsgő társasági életünk volt, imádtam az egészet. És úgy láttom, hogy a férjem is erre vágyik, ezt élvezi, szeretett ő is a középpontba lenni.

Nem tudom őt hibáztatni, amiért nem osztott meg velem semmit: volt időm végig gondolni a történteket és nem figyeltem rá, sőt mi több, inkább csak magammal foglalkoztam. Az sem tűnt fel, hogy a férjem egyre kedvetlenebb a bulikon és a poharába egy idő után szénsavas víz, vagy kóla került: jómagam imádtam az értelmiségi elittel iszogatni, hangosan hahotázni, kritizálni, művelődni. Ahogy az sem tűnt fel, hogy a férjem rendszeres időközönként eljár itthonról és én még csak meg sem kérdeztem hová megy. Én grafikusként dolgozom, ő meg vágó, így mindig is bohém, művészies életet éltünk, fix időbeosztás nélkül.

Egyik nap mikor éppen zuhanyozott, történt valami, ami már az én érdeklődésemet is felkeltette. Van egy húgom, aki 5 évvel fiatalabb nálam és merőben más személyiség mint én: visszahúzódó, csendes, visszafogott, távol áll tőle a bulik, a partik világa. Virágkötő egy esküvői ruhaszalonban és sajnos nem találkozunk annyit, mint kellene: de egyszerűen megőrjít a szelíd ájtatossága.

tehát miközben a férjem fürdött észrevettem, hogy kapott egy sms-t. Sosem nézem meg a telefonját, most sem tettem, szimplán felvillant és láttam amit láttam: Grétitől, a húgomtól kapott üzenetet: várlak a szokásos helyen, már elindultam. Nem szeretem ezeket az ócska ponyva drámákat, hogy egyből tőrt döfjek magamba a férjem árulása miatt, így próbáltam logikusan kitalálni, mégis mi történhet itt. Nagy volt a kísértés, hogy megnézzem a telefonját, de nem tettem.

Megvártam míg kijön a fürdőből, a kezébe veszi a telefont és elolvassa az üzenetet: az arcán széles mosoly terült el. Itt viszont már tudtam, hogy tennem kell valamit, így a legegyszerűbb lépést választottam, követni kezdtem őt.

Mielőtt elindult volna mér hívtam egy taxit, amikor pedig kihajtott a kertünkből én egyből a taxiba ültem. Követtük a férjemet, aki a körút közelében állt meg és hamarosan találkozott is a testvéremmel. Megölelték egymást, majd elindultak: és ekkor valami olyat láttam, ami még a megcsalásnál is szörnyűbb volt, a férjem elsírta magát. A húgom vigasztalta. Tovább sétáltak, majd odaértek egy bérházhoz, ahová bementek. Kiszálltam és én is odasétáltam:

Sorban olvastam a kaputelefon feliratait, mire az egyiken megakadt a szemem: AA. Alkohollizmus - Titkos segítség csoport. Szörnyen rossz érzésem lett. A zsigereimben éreztem, hogy ez lesz az. Nem tudnám megmondani miért, csak úgy tudtam. Becsengettem, beengedtek. Besétáltam és pont arra értem oda, ahogy a férjem bemutatkozik és elmondja hány napja nem ivott. Úgy éreztem magam, mint akit leforráztak. Összenéztünk és éreztem, hogy valami mindkettőnkben eltört. Hallottam, hogy a csoport tagjai szólongatnak és a húgom is odarohant hozzám, de én nem hallottam semmit. Kiszaladtam és összerogytam a kapuban. Ott vártam meg a férjemet. Kijött és higgadtan elmondta, hogy mi a helyzet. Nem bírja már az általam diktált tempót, a partikat, a rendezvényeket és sokszor titokban, éjszaka iszik. Elvesztette a munkáját és széthullott az élete. A házasságunkért csak akkor akar dolgozni, ha én képes vagyok lejjebb venni az elvárásaimból és jobban figyelek rá. Azt is elmesélte, hogy egyszer részegen a húgom talált rá és annyira kedvesen hallgatta meg, hogy erőt vett magán azért, hogy segítséget kérjen, azóta pedig minden alkalomra elkíséri, hogy ne legyen egyedül.

Most nálam van a döntés. Szeretem a férjem, de ez hatalmas teher és rengeteg kérdésem lenne. Soha nem voltam még ilyen tanácstalan.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás