promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pasim lerakott elém egy 10 pontból álló szerződést: vagy aláírom, vagy mehetek Isten hírével
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokat vitáztunk bizonyos dolgokon, így akarja megoldani.

Úgy látszik az őrületvonaton nincs megállás és napról napra durvább sztorikat küldtök nekünk. Ma Dóri szerette volna megosztani az olvasókkal hihetetlen párkapcsolati élményét, vissza is kérdeztünk tőle email-ben, hogy valóban így van-e, ahogy írta és úgy tűnik kénytelenek vagyunk elhinni:

Sziasztok! Bencével már egy éve vagyunk együtt és nem olyan régen eljutott a kapcsolatunk az összeköltözésig. Egészen addig minden csodálatos volt, kisebb dolgokon vitáztunk ugyan, de azt gondoltuk, hogy majd összeszokunk, ezeket pedig megoldjuk. Hát nem így lett. Vagy legalábbis szerintem nem, ő elintézettnek tekintette a dolgot egy papírlappal.

Az van ugyanis, hogy én rendetlen vagyok. Tudom magamról és ez volt az a dolog, amin korábban is összeszólalkoztunk. Ha nála aludtam csak ledobtam a kabátomat a földre, a cipőmet meg otthagytam ahol levettem, engem pedig az őrjített meg, hogy amikor meglátogatott és átjött hozzám, akkor elkezdett rendet rakni és megjegyzéseket tett a lakás állapotára.

Mindezek ellenére azt gondoltam, vagyis hát gondoltuk, hogy össze tudunk majd csiszolódni, mert ezen kívül minden tökéletes volt közöttünk. Így izgatottan vágtunk bele a közös életbe és az elején igyekeztünk is odafigyelni arra, ami a másikat zavarja. Én próbáltam rendet tartani, ő pedig nem pampogott amikor nem sikerült. De a hetek és a hónapok teltek, a rossz szokásaink pedig szépen visszakúsztak a hétköznapokba.

Egyre többet vitáztunk és kezdett elmérgesedni a helyzet, míg nem egyik nap odaállt elém a pasim és letett elém egy papírlapot.

Megnéztem és nagyjából kétszeresére kerekedett ki a szemem: egy 10 pontos szerződés volt, amiben a háztartásvezetés alapelveit fektette le és kész helyzet elé állítom: vagy aláírom és be is tartom a megbeszélteket, vagy szakítsunk mert nem bírja tovább.

Ez volt a 10 pont:

1. Kiveszem a részem az főzésből és naponta legalább egyszer készítsek reggelit, ebédet, vagy vacsorát, ő is vállalja ugyanezt.

2. Hetente felváltva porszívózunk, egyik héten én, másik héten ő.

3. A mosatlan edényt azonnal elmossuk, semmit nem hagyunk a mosogatóba.

4. A szennyesruhát a szennyesbe tesszük, szín szerint elkülönítve és felváltva végezzük el a mosást: egyikünk mos, másikunk tereget és nem lóghatnak ki a ruhák a szennyestartóból.

5. Ha hazaértünk, akkor a kabátot és a cipőt minden esetben azonnal a helyére tesszük.

6. Nem eszünk tényér nélkül semmit, sehol.

7. Ha hazaértünk a bevásárlásból, akkor azonnal kipakoljuk a megvásárolt holmikat, a helyükre, a bevásárlószatyrot pedig összehajtva eltesszük.

8. A ruhákat rendben tartjuk a szekrényben, nem behajigáljuk: ami akasztós, azt felakasztjuk, a többit pedig szépen rendszerezve pakoljuk el.

9. A szemetet minden alkalommal levisszük, ha eléri a jelölt magasságot, megbeszélés tárgyát képezi, hogy ezt mikor épp ki csinálja.

10. Ha vendégek jönnek előtte minden esetben kitakarítunk.

Megértem, hogy a rengeteg vita teljesen szétcincálta az idegrendszerét, de mindenhol vannak párkapcsolati gondok nem? És egy szerződés? Nem túlzás ez? Illetve miért nekem kellene megváltoznom, miért nem ő tesz lépéseket? Fogalmam sincs, hogy mit mondjak neki, pár napra hazajöttem a szüleimhez, hogy átgondoljam hogyan tovább, mert lehet, hogy valóban a szakítás a legjobb opció.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás