promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivételes lehetőséggel segítenek lakáshoz jutni: március 4. a határidő amit fel kell vésned
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szuper kezdeményezés rengeteg embernek nyújthat élethosszig tartó segítséget.

Manapság már közhelyszámba megy, hogy a saját ingatlanhoz jutás ha nem is lehetetlen, de minimum nagyon nehéz - az interneten számtalan grafikont találhatunk arról, hogy az elmúlt évtizedekben milyen arányban nőtt az ingatlanok ára: fogalmazzunk úgy, hogy a fizetésekkel nem egyenes arányban.

A tendencia már olyan mértékűvé vált, hogy kénytelenek voltak a politikusok is reagálni rá: különböző állami szervezésű programokkal is igyekeznek segíteni a fiatalok (az ilyen programokra leginkább azok pályázhatnak, akik össze vannak házasodva) saját házhoz jutását. Az olyan szavak, mint a CSOK és a "babaváró", beépültek a korosztály mindennapi beszélgetéseibe - az már más kérdés, hogy akadnak, akiket inkább aggaszt ezen intézkedések piactorzító hatása.

Ebben a cikkünkben szeretnénk bemutatni egy lehetőséget, amiről még mi magunk sem hallottunk: ezek a Budapest XIII. kerületében álló, úgynevezett fecskeházak. A XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő fecskeházi lakások bérleti jogát pályázati úton lehet megszerezni. Ezek a fajta lakások kifejezetten a fiatal házasoknak és az élettársi kapcsolatban élőknek nyújtanak lehetőséget határozott idejű elhelyezésre.

Az önkormányzat célja az, hogy olyan párokat segítsen, akiknek van terve és képessége arra, hogy legfeljebb 8 év alatt saját erőből és lakás-előtakarékossági programokkal saját lakáshoz jussanak. A pályázatban szereplő lakások energetikai szempontból "E" kategóriába tartoznak.

A lakásbérleti jogot kizárólag pályázati eljáráson keresztül lehet megszerezni, és határozott időre szól, egészen az előtakarékossági időszak végéig, de legfeljebb 8 évig, mely időtartam nem hosszabbítható meg, nem cserélhető (sem állampolgári csere útján, sem másik lakáspályázaton), és nem ruházható át.

A fiatal párok, akik pályázatot nyújtanak be, csak egy fecskeházi lakásra pályázhatnak azok közül, amelyeket meghirdettek.

A pályázatot kizárólag a hozzá tartozó ingyenes nyomtatványon lehet benyújtani, 35. évüket be nem töltött házasok vagy regisztrált élettársi kapcsolatban élők számára nyitott. A részletes feltételeket megtalálják ITT.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás