promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
6 baki, amitől olcsóbb kinézetű lesz a lakásod – eladásnál ügyelj rájuk!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok pénzt veszíthet, aki nem ügyel a részletekre, és azzal elriasztja a vevőket.

Amikor eladásra kerül a házunk vagy lakásunk, a legtöbben már ügyelünk arra, hogy előnyös képek készüljenek a felkínált ingatlanról. A biztosra menők profi fotóst is felfogadnak, miközben számos olyan apróságra nem figyelnek, amelyek jelentősen rontják a profitmaximalizálás esélyét.

Egy belsőépítész influenszer mutatott rá azokra a dolgokra, amelyek olcsó kinézetűvé tesznek egy lakást vagy házat, miközben az eladó feltehetőleg nem is tud erről. A régi tulajdonos annyira megszokta már a helyiségei látványát, hogy fel sem tűnnek neki a ciki és kerülendő dolgok.

A potenciális vevőkre gyakorolt kedvező benyomás érdekében érdemes tehát megfontolni a következőket:

  1. Ne használjunk feltűnő LED-világítást. Nincs annál kiábrándítóbb, amikor karácsonyfaként tündököl a lakásunk, miközben a fényeknek inkább diszkréten, visszafogottan kellene megvilágítaniuk a belső tereket.
  2. Bármennyire meglepő, de az aprócska faliképek is olcsósítják a lakást. Ezek ugyanis nem töltik ki megfelelően a falakat, és azt sugallják, hogy maguk a szobák is kis alapterületűek. Ráadásul távolról csak az unalmas keretek látszódnak belőlük, vagyis az ábrázolás, maga a tartalom nem.
  3. A tévé, számítógép alól összevissza lógó-lengő vezetékekre ugye nem érdemes sok szót vesztegetni? Ezek az ideiglenesség és igénytelenség érzetét keltik, ezért érdemes azokat mindig a falba, vagy legalább egy csatornába elrejteni, hogy ne csúfítsák el a padlót és a falakat.
  4. Mielőtt érdeklődőket fogadunk, hozzuk rendbe az ágyakat, tüntessük el a gyűrött lepedőket, takarókat. Ki szeretne egy ilyenbe belefeküdni? Használjuk divatos és ízléses ágytakarókat, amelyek elfedik a mindennapos használat természetes következményeit.
  5. Sokakat talán nem zavar a túl rövid függöny, de ezek is elriaszthatnak pár lehetséges érdeklődőt. Divatjamúltnak és használhatatlannak tűnnek, míg a földig érő sötételők egyértelműen megnyújtják a belső tér magasságát.
  6. Végezetül: tüntessünk el (legalább időlegesen) minden olyan eszközt, berendezést, felszerelést a házból vagy lakásból, amelyek kimentek a divatból. Ilyenek a csicsás, gyakran porral vastagon bevont világítótestek, vagy a Magyarországon egyelőre nem túl elterjedt mennyezeti ventilátorok. Érezze azt a vevő, hogy szinte felújítás nélkül is beköltözhetne az ingatlanba.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás