promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az összedarabolt, zsíros vágódeszka is lehet patyolattiszta – két egyszerű dolog kell hozzá
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki irtózik a vágódeszka elmosogatásától, de ezután hiperkönnyű lesz ez a feladat.

Ki ne nézett volna már bosszankodva a régi, elnyűtt vágódeszkájára, amelyet a húsfelvágás és klopfolás után valahogy illett volna újra tisztává és higiénikussá varázsolni. A szivacs és a mosogatószer az összefarigcsált, szálkás fa esetében már nem szokott működni, de két egyszerű hozzávalóval csodát művelhetünk.

Ez pedig nem más, mint a citrom és a só. A vágódeszkát egyszerűen hintsük be konyhasóval, majd alaposan dörzsöljük át egy félbevágott citrommal. A végeredmény annyira meggyőző lesz, hogy többé sohasem fogunk idegenkedni a borzalmas kinéző, összemaszatolt és összedarabolt deszkától.

A megoldás révén nemcsak tisztítunk, de a régebbi, makacs foltok is eltűnnek, ráadásul fertőtlenítünk is, és semlegesítjük a kellemetlen szagokat. Sokan azt tanácsolják, hogy a nyers húsokhoz nem érdemes porózus, fából készült deszkát használni, de ha már így alakult, akkor a só/citrom kombóval a zsírt is el tudjuk tüntetni.

A fa vágódeszkát mosogatógépbe nem érdemes tenni, mert nem hoz kielégítő eredményt, ugyanakkor a fát is annyira kiszáríthatja, hogy rövidesen megreped, majd idővel el is törik. Ha már mosogatni akarunk, akkor csakis kézzel és szivaccsal tegyük.

A fa deszka esetében kulcsfontosságú, hogy minél hamarabb és minél tökéletesebben megszáradjon. A só/citrom kezelés, illetve mosogatás után tehát töröljük szárazra, majd felállítva csepegtessük le, hogy minél több nedvesség távozhasson belőle. Így nem fog bepenészedni, és megvetemedni, kiszáradni sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás