promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pecsétes, foltos térkövet könnyen és gyorsan meg lehet tisztítani néhány egyszerű otthoni szerrel
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem szabad belenyugodni, ha a burkolat elcsúfítja az udvart.

A foltos, pecsétes térkő az udvar szégyene, pedig a burkolatnak éppen a díszének kellene lennie. Vajon visszaállítható az eredeti szépsége? Sokan eleve lemondanak erről, pedig remek – és ami szintén fontos: olcsó – megoldások már erre is vannak.

A tisztaságmániások szerint a varázslathoz mindössze három olyan hozzávalóra van szükség, amelyek bármelyik háztartásban elérhetők. Tavasszal különösen érdemes megpróbálkozni az általuk kitalált módszerekkel, hiszen a tél viseli meg leginkább a térkövezést.

A legjobb szer a tisztításra a közönséges ételecet, amely a makacs koszt és foltokat egyaránt el tudja távolítani. Hígítsuk fel nagyjából 1:1 arányban vízzel, aztán hagyjuk ázni a burkolatot benne addig, amíg az eredmény szemmel láthatóvá nem válik (ez legalább 20 percet jelent). Végezetül söpörjük le az oldatot a felszedett szennyeződéssel együtt, majd végezzünk lemosást tiszta vízzel.

Állítólag a szódabikarbóna is hasonló csodákra képes, különösen a világosabb árnyalatú térkövek esetében. Előbb vizezzük be a burkolatot, majd a szódabikarbóna és ecet 1:2 arányú keverékét öntsük rá. Érdemes szivaccsal kicsit eldolgozni rajta a még jobb hatás érdekében. Fél óráig hagyjuk a kövön, és utána ezt is gondosan távolítsuk el róla.

A burkolat kicsinosításához fehérítő és víz 1:1 arányú keverékét is használhatjuk. Ezt elég 10 percig a felületen hagyni, majd tiszta vízzel kell alaposan leöblíteni. Ha makacsabb a szennyeződés, a fenti módszereket akár többször is meg lehet ismételni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás