promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő szépségű ingatlanokat vásárolhatsz 380 Forintért, soha nem volt még ennyire egyszerű fillérekből új életet kezdeni
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyakran álmodozol arról, hogy bár ne kellene többet lakbért fizetned?

Vagy esetleg arról, hogy mindent magad mögött hagysz és egy gyönyörű helyen kezdesz új életet? Ahol a tengerparton ihatod a reggeli kávédat és a nyaralás lesz az életed? Akkor szuper hírünk van, mert Olaszország téged is vár.

Az 1 eurós olaszországi házak még 2023-ban is a címlapokra kerülnek, azonban nem új kezdeményezésről van szó. Miközben Olaszország elhagyott falvait továbbra is próbálja benépesíteni a kormány, új konstrukciók is megjelennek. A tavalyi 1-eurós házak sikere után idén még több település döntött úgy, hogy csatlakozik a programhoz. A kezdeményezés célja az elnéptelenedő területek, általában kisvárosok és falvak felvirágoztatása. Az ingatlanok ilyen kedvező áron történő értékesítése vonzóbbá teszi a települést, és arra ösztönzi az embereket, hogy ezeket a területeket válasszák otthonuknak és lakóhelyüknek, de bizonyos ingatlanok akár nyaralóként is funkcionálhatnak a későbbiekben, ezt semmi sem tiltja.

Az 1 eurós ház projekt másik célja az ilyen helyek gazdaságának újraindítása és fellendítése, mivel az elnéptelenedésnek súlyos következményei vannak az ott élőkre nézve: iskolák, vállalkozások bezárása és az alapvető szolgáltatások, például az egészségügyi ellátás csökkenése.

Hogyan is juthatunk hozzáegy ilyen 1 eurós házhoz, mik a feltételei?

A feltételek önkormányzattól függően változhatnak, pár dolog azonban általánosnak mondható.
Külföldiek is vásárolhatnak 1 eurós házat, beleértve a nem uniós vagy uniós állampolgárokat is, de a felújítási vagy javítási tervet településtől függően legfeljebb 2, 3 vagy 6 hónapon belül be kell mutatniuk.
Lakáscélú és turisztikai-üzleti célú 1 eurós házvásárlás általában megengedett, de a szándékot kötelező közölni az önkormányzattal, amely az ingatlanok kiosztásakor figyelembe veszi a különböző igényeket.
Az új tulajdonos fizeti a ház árát, a felújítás költségeit, az összes közjegyzői díjat és az esetleges átruházási díjakat.

A legtöbb ilyen eladó ház az ország déli részén található, Szicília szigetén például rengeteg van. A jelenlegi magyar lakáspiacon uralkodó árak miatt érdemes lehet utánajárni a dolgoknak a helyi önkormányzatoknál, az interneten is egy rövid kereseséssel kideríthető a kezdeményezéshez csatlakozott városok névsora.

Itt pedig videón egy olyan pár, aki sikerrel végigvitte a vásárlást és már új, csodás, mediterrán otthonukban tervezgetik a közös jövőt:

Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás