promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Sokkoló ajánlat: fillérekből juthatunk el a Maldív szigetekre, mutatjuk, hogy mennyi az annyi
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olcsó tengerparti nyaralást keresel, ami közel van és a trópusokon érezheted magadat? Az európaiak Maldív-szigete rád vár.

Az Adriai- és a Jón-tenger mentén húzódó Albánia 450 kilométeres partvonala aranyszínű, néhol hófehér homokkal tarkított tengerpartokkal és  eszméletlen látványvilágú helyekkel várja a külföldi turistákat.

A strandok szerelmeseinek érdemes meglátogatniuk az albán riviérát, ahol a fehér strandokat és a türkizkék vizeket a Maldív-szigetekkel hasonlítják össze. Addig látogass el ide, amíg el nem lepi a sok turista. Az ország partvonala mentén Vlorë-tól Ksamilig húzódik az albán riviéra, ami minden lehetőséget kínál a nyüzsgő tengerparti üdülőhelyektől a csendes Ázsiához hasonló kinézetű öblökig.

A nyüzsgő bárokban 1,50 euró a sör és átlagosan 30 euró egy szoba. Ha tovább megyünk délre, elérkezünk Ksamil-ba, amit méltán hívnak Európa Maldív-szigetének a közösségi média felhasználói.

Az olyan strandok, mint a Pema e Thatë, nagyon híressé váltak a TikTokkerek körében, ugyanis tényleg úgy néz ki, mint az egyik legnagyobb tróusi csoda az indiai ócán mentén. Az óceán felett felfüggesztett hálós függőágyakkal ellátott tengerparti kunyhók mindössze napi 9 euróért bérelhetők.

Egy olcsó albán étteremben átlagosan 600 lekbe (5,50 euróba) kerül egy étkezés, míg egy középkategóriás étteremben egy háromfogásos étkezés két főre körülbelül 3260 lekbe (30 euró) kerül.

Ha pedig egy trópusi dzsungelben töltenénk el egy éjszakát, akkor sem kell feltörni a malacperselyt. A Borsh dzsungelben a kempingezés 11,50 euró egy éjszakára, azonban, ha luxusra vágyunk, itt az is megfizethető, ugyanis 40 euróért megtehetjük.

Na de, hogyan juthatunk el az albán riviérára?

Jelenleg a tiranai nemzetközi repülőtér a fő kapu Albániába. A repülőtérről induló buszok körülbelül három óra alatt érnek el az albán riviérára és nagyjából 9 euróba kerülnek. Egy taxi körülbelül 90 euróba kerül.

Vlorë a tervek szerint 2024-ben saját repülőteret kap, amely közvetlen hozzáférést biztosít az albán riviérához. Ezek a tervek azonban nem ellentmondásoktól mentesek: a repülőtér közelsége a Vjosa-Narta-lagúnához – egy fontos tengerparti madárrezervátumhoz – a környezetvédők tiltakozásához vezetett.

A görögországi Korfuról is átkompozhatunk az albán riviéra déli részén fekvő Sarandába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás