promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Percdíjat számolnak fel a kecskeméti étteremben a fizetés után, távozásnál 4000 forintot kértek el tőlünk
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt hittem a vacsora kifizetése után rendben vagyunk, de ekkor még egyszer kértek tőlem egy nem kis összeget.

Tapasztalt újságíróként már azt hittük mindent láttunk, de ma egy olyan levél érkezett a szerkesztőségbe, ami szinte filmvászonra kívánkozik. János elvitte ebédelni a családját és a szüleit, majd fizetett. Eddig rendben vagyunk? Ami azonban utána történt, arra nincsenek szavak:

Üdvözlök minden Kedves Olvasót!

Szeretném én is beküldeni a hétvégi vacsorázásunk történetét, mivel nem egészen tudom, hogy kibabráltak velünk, vagy tehet-e ilyet egy étterem? Teljesen tanácstalanok vagyunk a családommal. Egy vidéki kis falucskában élünk és édesanyám születésnapja alkalmából úgy döntöttünk, hogy egy kicsit kimozdulunk. Kecskemétre esett a választásunk, mivel az a mi léptékünkkel egy nagyobb város és Budapestet amúgy sem kedveljük túlzottan. Egész nap sétálgattunk és az volt a meglepetés édesanyámnak, hogy elvisszük őt egy étterembe. Szegény minden nap főz, gondoltuk jólesne neki, ha kicsit kiszakadhatna a konyhából és most őt etetné meg valaki. Szembe is jött egy kedvesnek kinéző hely, igazán szívélyesek voltak. Rendeltünk, az étel igazán finom volt. A két gyerek halrudacskát és bolognai spagettit kért, jómagam marhapörköltet, feleségem rántott sajtot evett. A szüleim is választottak, hamar kihozták a rendelést, eddig minden szuper volt, büszkeség töltött el, hogy milyen jól kitaláltam és megszerveztem az egészet. Nagyon finom volt minden, megettük, majd jeleztem a pincérnek, hogy fizetni szeretnék.

Kihozták a cechet, rendben volt az is. Hát, drágább, mintha otthon főznénk, de néha belefér, jól éreztük magunkat. Ezután még maradtunk egy kicsit, beszélgettünk, majd távozni szerettünk volna, amikor a pincér ismét az asztalunkhoz lépett és egy új számlát tett le elém 4000 Forintról. Értetlenkedve néztem rá, nagyon kellemetlen volt, kérdeztem, hogy esetleg valamit az előbb nem számoltak fel?

Mire mondta, hogy nem, de ha figyelmesen megnézem az étlapot, akkor ott szerepel, hogy amennyiben fizetés után még igényt tartunk az asztalra, akkor ezt percdíj ellenében tehetjük meg, ugyanis nekik ez ilyenkor már bevételkiesés és vannak vendégek, akik ilyenkor még órákig ott maradnak az étteremben egy két pohár víz felett, beszélgetni. Természetesen ha még rendeltünk volna az más, azonban így a fogyasztó vendégek elől vesszük el a helyet. Nagyon butának éreztem magam, tényleg ott volt az étlap végén feltüntetve, hogy a fizetés után meg nem történt távozás ilyen következményekkel jár, de én a családommal voltam elfoglalva, beszélgettünk, nevetgéltünk, nem olvastam végig figyelmesen.

Én vagyok a férfi, egyértelmű volt, hogy nekem kell rendeznem a szituációt, megkérdeztem nem tudnának-e eltekinteni az összegtől mivel figyelmetlen voltam, de a pincér szemforgatásából láttam, hogy esélytelen és még inkább megalázva éreztem magam a butaságom miatt. Kifizettem a számlát és elindultunk, de utána végig ez volt a téma, a szüleim kedvét teljesen elrontotta az, hogy így mennyire drága volt a végösszeg és ráadásul pont édesanyám kérte, hogy picit pihenjünk ott vacsora után. Rémesen érezte magát és nekünk is teljesen tönkrement a hangulatunk. A csodás napot végül egy ilyen esemény zárja és azt hiszem határozottan kijelenthetem, hogy mindenki erre fog majd emlékezni és nem az előtte lévőekre. De lehetséges ilyen? Kérhet ilyet egy étterem? Teljesen buta vagyok a jogszabályokhoz és nem tudom, hogy érdemes lenne ezzel valahova fordulnom? Úgy érzem, hogy tennem kellett volna valamit ott helyben, de tényleg nagyon kínos volt a helyzet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás