promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aprópénzzel akartam fizetni a debreceni kisboltban, majdnem rendőrt hívtak rám
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen hogyan fordulhat elő 2023-ban Magyarországon?

Elképesztően ideges vagyok és nem tudom hova és kihez fordulhatnék. Annyira megaláztak egy egyszerű, hétköznapi szituációban, ami még filmben látva is durva lenne. Nem gondoltam, hogy egy szendvicsvásárlás ekkora kalamajkát tud okozni, de úgy létszik mégis: majdnem rendőrt hívtak rám az incidens végén. Előre leszögezem, hogy én sem viselkedtem szépen, nagyon rossz napom volt, de annyira felidegesített az eladó, hogy egyszerűen nem bírtam magam türtőztetni.

Az történt, hogy egy családi rendezvény miatt Debrecenbe kellett mennem és eléggé feszült volt a légkör amúgy is. Én arra gondoltam, hogy kiugrok a  kisboltba, veszek magamnak egy felest, meg egy szendvicset és legalább egy kicsit ki tudom szellőztetni a fejem.

Be is mentem a boltba, kiválogattam amit venni akartam, odamentem a kasszához és itt kezdődött a rémálomba illő jelenet, ami 10 perc alatt lezajlott, de nekem úgy tűnt mintha egy élet telt volna el az ajtón való be és kilépésem között.

Odamentem a kasszához és fizetni akartam, pénzzel. Igen, jól olvassátok. A hiba amit elkövettem az volt, hogy rengeteg aprópénz volt nálam, 5-10-20 forintosok és azzal számoltam ki a végösszeget. Még egyébként "jattot" is hagytam volna, mert utálom magammal hurcolni az aprót, de valahogy mindig összejön és bevett szokásos, hogy egy-egy ilyen vásárlás alkalmával szórom el, így szinte olyan mintha ingyen lenne.

Udvariasan, jó vásárló módjára köszöntem, odaadtam az összeget, a boltos pedig megvetően rám nézett és annyit mondott:

Maga szórakozik velem? Ezt itt nem. Adjon rendes pénzt.

Én hirtelen azt sem tudtam merre van az arccal előre, így csak visszakérdeztem, hogy

Tessék?

Ő pedig elismételte amit mondott, annyival kiegészítve hogy nem fog itt számolgatni, adjak papírpénzt. Éppenséggel volt nálam bankkártya és papírpénz is és így visszanézve az lett volna a logikus, ha kifizetem és kimegyek dolgom végeztével, de beleálltam a szituba inkább és ebből egy elég csúnya szópárbaj alakult ki.

Én a fogyasztóvédelemmel fenyegetőztem, majd ki akartam vinni a megvásárolt cuccokat (az apró ott volt hagyva a pulton), az eladó pedig rendőrt akart hívni. Végül eljöttem és nem vártam meg amíg hívja a zsarukat, a pénzt otthagytam és visszamentem a családhoz. Pechemre látta a boltos egyik ismerőse, hogy melyik házba megyek be és a nagyanyámat vették elő az én modortalan, rabló viselkedésem miatt és a kiakadásomnak az egész környéken híre ment.

A családdal is irtóra összevesztem emiatt és a paraszt boltos még fel is jelentett. Otthon kellett volna maradnom aznap.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás