promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beintiválták az 5. kerületi étterembe, több százezres számla lett a kaland vége
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bájos behívóhölggyel támadott az étterem, elég drága mulatság kerekedett az estéből.

Hát emberek, irdatlan nagy idióta voltam. Elmesélem, hátha valaki az én káromon megúszik egy nagyjából átlagfizetéssel egyenlő lehúzást. Sétálgattam a városban, munka után, pont aznap kaptam meg a kemény munkámért járó jussomat, de nem voltam a legjobb hangulatban: a főnök egy rakás plusz munkát sózott a nyakamba és a lány akivel eddig szépen alakult a kapcsolatunk ma azt mondta megismert valaki mást. Ezeket csak azért írom le, hogy nem voltam épp a legjobb lelkiállapotban, valószínűleg ennek tudható be a nem épp józan ésszel meghozott döntésem.

Így sétálgattam az 5. kerületben, morfondírozva az életemen, amikor elém lépett egy nagyon csinos, 20-30 év közötti, rövid barna hajú és szemű lány és megszólított:

Van kedved inni valamit?

Hallottam már róla, valahol az agyam mélyén emlékeztem is rá, hogy vannak Budapest belvárosában olyan helyek, amik menő étteremnek vagy elegáns bárnak vannak álcázva, a végén meg meglepődik a vendég, de valahogy nem szólalt meg a fejemben a vészharang.

Engedtem a bájos lány invitálásának és beültünk a helyre, amit ajánlott. Egyre-másra rendeltük az italokat, fogyott a sör, a pálinka és a koktél, nagyon jól éreztük magunkat, remekül elbeszélgettünk. A társalgás egy pontján megfogtam a kezét, mire ő felállt és mondta, hogy rohannia kell, majd egy gyors köszönés után eltűnt. Én azt sem tudtam most mi történt ebben a fél percben és már intettem volna, hogy akkor fizetnék, de addigra meg is jelent a hely marcona külsejű férfi dolgozója és letette elém a számlát, ami 320 ezer forintra rúgott.

Azonnal tudtam, hogy mi történt és fogalmam sem volt, mi ilyenkor a teendő. Hívjak rendőrt? De mikor ez megfogalmazódott bennem, akkor észrevettem az asztalon az itallapot, amin mindaddig a barna szemű hajú lányka könyökölt, valószínűleg nem véletlenül. Belelestem és akkor láttam meg az árakat: szörnyen drága hely volt, azonban a számla végösszege az elfogyasztott mennyiség alapján stimmelt.

Mivel épp nálam volt a fizetésem, úgy döntöttem az egyszerűbb utat választom és kifizettem a cechet, magamba pedig elkönyveltem, hogy ekkora idióta barom nem lehetek, hogy egy ennyire klasszik átverés áldozatává váljak. De, sajnos mégis. Javaslom mindenkinek, hogyha kellemes külsejű hölgyek a semmiből italra invitálnak, akkor gondold át kétszer is, hacsak nincs egy havi kereseted feleslegbe, amit el tudsz verni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás