promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő beszámolók érkeznek szerte a világról: fekete szemű emberek környékeznek meg, egyetlen szót elég nekik mondanod és kész a baj
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már magyar csoportokban is megjelentek a beszámolók a paranormális jelenségről, a szemtanúk szerint vérfagyasztó a látvány.

Az emberiség nagyrészét kifejezetten megosztja az a téma, hogy léteznek-e paranormális erők és ha igen, akkor azok mikor, kinek és milyen formában jelennek meg. Most egy ijesztő legendát szeretnénk veletek megosztani, amelynek középpontjában a fekete szemű emberek állnak. Már az 1980-as évek óta suttognak róluk az emberek, az első félhivatalos feljegyzés azonban 1996-ból, Brian Bathel riportertől származik, aki állítólag egyből két ilyen különleges entitással is találkozott. Ezek után a téma megszállottja lett és elkezdett hasonló eseményeken átesett szemtanúk után kutatni. Talált is egyet, az oregoni Portlandben és innentől nem volt megállás. A képtelen konteó elmélet beitta magát a társadalom erre fogékony rétegébe és azóta is kiirthatatlanul él a városi legenda ezekről a rémisztő teremtményekről. Egyre másra tűnnek fel a találkozást átélt emberek beszámolói, azonban egyetlen dolog minden esetben hiányzik: értékelhető képi bizonyíték, ami alapján el lehetne indulni azon a vonalon, hogy tényleg léteznek-e a természetfelettinek ezek a különös lényei.

Azonban még az ebben hívők között sincs egyetértés azzal kapcsolatosan, hogy pontosan mik is ezek a teremtmények? Van, aki szerint szellemek, van, aki démonok által megszállt valódi embereket sejt a halálos tekintet mögött, de az sem ritka, hogy földönkívülinek, vagy vámpírnak gondolják őket. Szerte a világon felbukkantak már és több furcsaság is kapcsolódik hozzájuk. Abban minden szemtanú egyetértett, hogy főleg gyerekekről van szó, akik régies, szinte jelmezszerű ruhában vannak, mintha csak egy színház díszletéből léptek volna ki. Általában magányosan, vagy párban járnak, de érkezett már jelentés olyanról is, hogy több ilyen gyermeket láttak összeverődve, akik csoportosan vándoroltak. A legkülönfélébb helyeken bukkanhatnak fel, de leggyakrabban utak szélén látták őket, vagy ami még rémisztőbb: házak, lakások ajtajában. Általában minden esetben bebocsájtást kérnek. Szintén egybehangzó az is, hogy be kell őket hívni, invitálni, engedélyt adni a betérésre, addig nem képesek semmilyen zárt helyre belépni, ezután után viszont elszabadulhat a pokol: szinte képtelenség tőlük megszabadulni.

A modoruk kifogástalan, kifejezetten felnőttes, szépen, manírosan beszélnek, egyáltalán nem úgy, ahogyan azt a koruk megkövetelné. A kérdéseik egy idő után egyre kínosabb, a jelenlétük egy idő után pedig szinte elviselhetetlen, valami földöntúli gonosz lengi körbe az egész testüket. A történetek nagyon hajaznak egy tipikus folklórtörténetre, amiket az emberek egy-egy garatra felöltött este után a tábortűz mellett mesélnek és ez tovább gyűrűzik: végül pedig egészen messzi helyekre is el tud jutni egy-egy ilyen kísértethistóra.

Nem olyan régen egy magyarországi Facebook csoportba is beírt tanácskérés gyanánt egy állítólagos szemtanú: aParanormális jelenségek - szellemek csoportban mesélték el a történetet, ami pontosan úgy kezdődött, mint amit fentebb írtam. Egy autóút mellett haladva a vezető egy különös emberre lett figyelmes, aki stoppolt, de éjszaka lévén (meg egyébként is fő az óvatosság) érthetően továbbhajtott. És itt jön még egy dolog, amit szintén ezeknek a különleges lények egyik fő tulajdonságának tartanak: 5 perc múlva, menetiránnyal megegyező módon (tehát úgy, hogy autóval hajtott közben), ugyanez a jelenség jött szembe, ugyanúgy stoppolva. Amikor utánaolvastam a témának, akkor ez is megegyező információ volt: hogy képesek nagyon rövid idő alatt nagyon nagy távolságokat megtenni és teljesen váratlan helyeken újra és újra felbukkanni. Az biztos, hogyha léteznek is ilyenek és nem csak a rémmesék és konteóblogok oldalain találkozunk velük, akkor jobb messzire elkerülni minden hasonló dolgot.

Jó ideig még nem lesz megegyezés ebben a témában, hiszen rengeteg mende-monda kering körülöttünk, bizonyíték pedig semmire sincs, itt azonban van néhány olyan felvétel, melyek ebben a témában készülnek és mégiscsak elgondolkodtatják az embert:

Forrás: wikipedia.hu, tbsnews.net

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás