promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Beatles frontemberének szelleme még mindig kísért egykori otthonában, John Lennon nem tud nyugodni
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A híres Dakota ház még mindig hangos John Lennon szellemétől, akinek zongorajátékát ma is hallják lakói.

New York egyik legexkluzívabb bérlakásában, a Dakotában számos híresség megszállt már, de talán hírnevét John Lennon tragikus halálával pecsételte meg, aki ráadásul az ominózus merénylet előtt egy fehér ruhás síró nő szelleméről beszélt feleségének. A női szellem alakot azóta is többen látták, de John Lennon másvilági megjelenéseiről is bőséggel vannak történetek, aki különböző lakók szobáiban békésen leül a zongorához és újabb dalokat kreál egy másik síkról. - számolt be róla a CNN.

A Beatles egykori tagja ebben az épületben élt feleségével, Yoko Onoval, egészen 1980-ban történt tragikus haláláig. Lennont ugyanis ebből az épületből kilépve, egy hideg decemberi éjszakán gyilkolta meg hidegvérrel Mark David Chapman. Mark egy mentális problémákkal küzdő zene fanatikus volt, aki négyszer lőtte vállon és háton John Lennont. Lennon szinte azonnal meghalt. Csak néhány lépést tett, mielőtt összeesett a földön. A veszteség világhírű volt.

John Lennon szellemléte ezután kezdett egyre aktívabb lenni, de még mielőtt ezt felvázoljuk, érdemes megismerni az előzményeket is, ugyanis a ház sosem volt lakatlan a túlvilági bérlőktől sem.

A Dakota Apartments szellemtevékenységeit már 1960 óta jegyzik. Az első beszámoló talán attól az építőmunkástól származik, aki azt állította, hogy miközben az egyik lakáson dolgozott, egy olyan alakot látott, akinek a teste egy férfié volt, de az arca egy kisfiúé. Ez egybeesik egy másik híres lakó, Judy Holliday halálával. Az építőmunkások is állandóan úgy érezték, hogy munka közben folyamatosan figyeli őket egy megmagyarázhatatlan erő, de a lakók még ma is azt állítják, hogy egy korhű ruhába öltözött kislányt láttak integetni és mosolyogni több alsó ablakból.

A poltergeist jelenségek sem voltak ritkák, hiszen több lakó is beszámolt egy visszatérő eseményről, hogy a lakásaikban látott tárgyak maguktól mozogtak. Még az olyan nagyméretű tárgyak is, mint a bútorok, szekrények vagy a szőnyegek. De arról is meséltek, hogy furcsa időpontokban gyakran apró lépéseket és megmagyarázhatatlan zajokat hallottak a lakásukban. Frederick Weinstein, az egyik lakó, feleségével, Suzannával együtt feljegyezte, hogy látta, amint a nappalijában lévő csillár fényei alulról az utcán vet árnyékot. Ebben az a legfurcsább, hogy ő ezt a 72. utcai ablakon keresztül látta, azonban neki abban a szobában nem is volt csillárja. Amikor pedig beszaladt a lakásába, a fények eltűntek, majd további vizsgálódáskor észrevette, hogy ahol a jelenséget vélte felfedezni mennyezeten, ahol valaha valóban lógott egy csillár.

A Dakota Buildingben vagy New Yorkban a legborzongatóbb történeteknek azonban nincsen vége, a legtöbb és leghátborzongatóbb esetek a pincéből származnak. Egyszer egy portás azzal a szándékkal vitte le az egyik bérlőt az alagsori részre, hogy megmutassa, hogy a tárgyak rejtélyes módon maguktól mozognak. A portás már korábban a helyiségben volt, amikor egy nehéz fémrúd átrepült a szobán, és majdnem eltalálta a portást. A két férfi lent volt a pincében, hogy kivizsgálják ezeket az állításokat. A portás azt állította, hogy a rúd a portás lábánál landolt, ő pedig elment érte, hogy felvegye, csakhogy rájött, hogy túl nehéz ahhoz, hogy felemelje. Más emberek pedig egy Edward Cabot Clarkra hasonlító alakot láttak a pincében, aki az épület építtetőjére volt, csakhogy a férfi soha nem lakott az épületben

Visszatérve John Lennon történetére azt mondják, hogy szelleme a mai napig tovább él a Dakota-lakásokban. Az egyik lakó például szemtanúja volt annak, hogy John Lennon zongorázott, méghozzá a lakásukban. Más lakók pedig a gyilkosság után állították, hogy látták Lennont a falnak támaszkodva, jellegzetes fehér, karimás öltönyében a kőboltozatban, ahol meghalt. Felesége, Yoko Ono is látta szellemalakban egykori férjét, akit különös fény vette körül, majd azt mondta neki: "Ne félj! Még mindig itt vagyok veled".

Mindemellett még maga John Lennon is beszámolt arról életében, hogy természetfeletti eseményeket látott. Azt állította, hogy a Dakota épületben lévő lakás egyik ablakából látott egy UFO-t, emellett többször találkozott egy szellemmel is, akit síró hölgy szellemének nevezett. Állítólag jóindulatúan ólálkodott az időközben kibővített és átalakított épület régebbi részeinek folyosóin.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás