promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Lennon gyilkosa elárulta, hogy miért lőtte le 40 évvel ezelőtt a zenészt
Borítókép:  John Lennon / via letras.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyilatkozott a férfi, aki megölte a The Beatles egykori sztárját, John Lennont, ráadásul most az is kiderült, hogy valójában mi volt a szörnyű tettének célja.

Igazi ikonnak számít a The Beatlesből ismert John Lennon, akinek a halálhíre 1980. december 8-án szinte sokkolta az egész világot. Nem csupán a tény, hogy mindössze negyven évesen meghalt, de a körülmények is nagy hatással voltak az emberekre, hiszen a hírességet a New York-i otthona előtt lőtte le egy Mark David Chapman nevű férfi, aki ezért végül életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

A 24 írja, hogy az elkövető hiába gondolja úgy, hogy annak idején halálbüntetést kellett volna kapnia, már tizenegy alkalommal kérte a felmentését, de eddig még nem járt sikerrel. Most viszont kiszivárgott a legutóbbi meghallgatásának dokumentuma, amiben meglepő dolgokat mondott, így például az is kiderült, hogy igazából mi késztette erre a rettenetes dologra.

„Nagyon híres volt. Nem a jelleme miatt öltem meg, vagy azért, amilyen ember volt. Egy családszerető ember volt. Egy ikon. [...] Azért gyilkoltam meg, mert nagyon, nagyon, nagyon híres volt, és az egyetlen ok az volt, hogy én nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szerettem volna hírnévre szert tenni, nagyon egoista voltam. Ez egy borzasztóan önző cselekedet volt. Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam Onónak. Mindig erre gondolok”

– vallotta be Mark David Chapman, aki úgy látszik, hogy tényleg nagyon sajnálja, amit tett, viszont akárhányszor kér bocsánatot, az nem fogja visszahozni John Lennont, akit azóta is gyászól özvegye, Yoko Ono, és fiai, Julian, illetve Sean.

„Csak meg akarom ismételni, hogy sajnálom az elkövetett bűncselekményt. Nincs mentségem. Saját hírnevemért tettem. Úgy vélem, hogy a legborzasztóbb bűncselekmény az, amelyet egy ártatlan ember ellen követnek el”

– mondta a tettes.

Yoko Ono még 2015-ben azt nyilatkozta, hogy minden erejével azon lesz, hogy sose engedjék ki Chapmant, mivel nem akar félelemben élni, hiszen lehetetlenség megmondani, hogy mikor döntene esetleg megint úgy, hogy újra a családjuk életére tör. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem kell aggódnia, ugyanis továbbra is rács mögött marad az elkövető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás