promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Augusztusban szabadulhat John Lennon gyilkosa?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A férfi, akit 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, legutóbb 2016-ban, már kilencedik alkalommal, indítványozta feltételes szabadlábra helyezését. Meghallgatásán akkor elismerte, előre megfontolt szándékkal ölte meg a Beatles alapítótagját: tette önző és gonosz volt. 2014-ben ezzel szemben még azt mondta, hogy a gyilkosság idején meg volt zavarodva. 

A bíróság akkor is elutasította Chapman kérvényét, döntésüket azzal indokolták, hogy a gyilkos kiengedése összeegyeztethetetlen lenne a jóléti társadalommal és aláásná a jog tiszteletben tartását.

A férfi most azonban ismét kérelmezte a szabadlábra helyezését, meghallgatását augusztusban tartják.

A brit Mirror szerint Lennon egykori felesége, Yoko Ono most is tiltakozik Chapman szabadon bocsátása ellen. A zenész-képzőművész nemcsak saját és fiai, Julian és Sean életét félti, de tart attól is, hogy az elvakult Beatles rajongók bosszút akarnak állni a legendás zenész haláláért.

Az újság cikke szerint New York államban az elmúlt években számos olyan gyilkost is szabadlábra helyeztek, akiknek a korábbi években beadott kérelmeit Chapmanéhez hasonlóan elutasították. Ezek fényében, akár tényleg megtörténhet, hogy most helyt adnak a 63 éves Mark Chapman kérelmének.

John Lennon 40 éves volt, amikor a manhattani Dakota-ház előtt négy halálos lövést adott le rá Mark Chapman, aki nem menekült el a helyszínről. Hagyta, hogy lefegyverezzék és megvárta a rendőrök kiérkezését is. A Beatles alapítója a kórházba szállítás közben elvérzett.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás