promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felvétel készült a telefonos csaló szerencsétlenkedéséről, még a rendőrség is ezen az idiótán röhög
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OTP nevében telefonált, óriásit koppant a félkegyelmű svindler.

Nagyjából az emberiség kialakulásával egyidős az, hogy minden társadalomban vannak emberek, akik ilyen olyan módon, ügyeskedéssel és a munka megúszásával szeretnének vagyonra szert tenni. A technika fejlődésével a csalások lehetősége szinte végtelenre növekedett és bár egyre nagyobb és komolyabb biztonsági előírásokat próbálnak teljesíteni a cégek, mégis vannak, akiknek sikerül a tervük és ártatlan, kispénzű embereket semmiznek ki.

A telefonos csalók egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak és ilyen olyan mondvacsinált indokokkal próbálják megszerezni az emberek személyes adatait, vagy éppen a megtakarításukat.

Vannak, akik a bank nevében telefonálnak, van, akik behajtóak adják ki magukat, mások az áldozat egy családtagjának, vagy barátjának nevében kérnek azonnali segítséget, de nem ritka az sem, hogy ismert cégek, vagy szervezetek nevében gyűjtenek adományt, ami aztán soha nem ér el a rászorulókhoz.

A mostani felvétel készítője azonban résen volt és a legnagyobb veszteséget a csaló szenvedte el: ugyanis vicces videó készült a szerencsétlenkedéséről. Az OTP bank nevében telefonált és a beszélgetés kezdetén meglepően profi volt. Bemondta a nevét, az azonosítószámát, vázolta a problémát, mindezt profi és udvarias hangon. A videó egy pontjáig egyrészt nem gyanítjuk a csalást, másrészt álmunkban sem gondolunk arra, hogy a hívott fél kapcsol és jól megtréfálja a csalót.

A csaló jelzi, hogy ő nem kérhet semmilyen személyes adatot, így azt egy sípszó után egy automatának kell majd bediktálni. A bankkártya 16 számjegyére és a hívott fél nevére van szükség. Az számomra rejtély, hogy a lejárati dátum és a CVC kód nélkül mit akartak ezzel kezdeni, de lehetséges, hogy a beszélgetés egy későbbi pontján rátértek volna erre.

Az ügyfélszolgálatos a váratlan hívást azzal magyarázza, hogy a tulajdonos számlájáról egy gyanús tranzakciót indítottak, ennek a visszavonásához, illetve az internetes bankjának a biztonságba helyezéséhez van szükség a kért adatokra.

És hogy mit reagált a balfék miután lebukott? A videóra kattintva kiderül:

Ha valaki hasonló dologgal keres fel bennünket, akkor mindig, minden esetben gyanakodjunk és inkább tűnjünk rossz ügyfélnek, aki sokat kérdez és akadékoskodik, mint hogy egy jól irányzott csellel megrövidítsenek és elvegyék a kemény munkával megszerzett pénzünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás