promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb karácsonyi hiéna kurtította meg egy család tárcáját: 90 ezres gumicserével értek le a nagymamához
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szorult helyzetbe került a nagymamát látogatni induló család, ki is használták ezt a "szakemberek".

Karácsonyi különkiadás átverés rovatunknak (sajnos) nincs vége, most Bálint járt pórul az egész családjával egy rémesen szorult helyzetben.

Sziasztok! Mindig mindennel kapcsolatban résen vagyok, én vagyok az, aki fizetés után a blokkot is leellenőrzi és megvárja az 5 Forintos visszajárót is, ami miatt sokan furán néznek, de így neveltek: pénzügyi tudatosságra és hogy minden forintot meg kell becsülni. A karácsonyt is indokolatlan költekezés nélkül hoztuk le, mindig csak addig nyújtózkodunk ameddig a takarónk ér.

Persze megvan minden ami kell, nem is élünk rosszul, de nincsenek feleslegesen félretett 100 ezer forintjaink. Az ünnepeket úgy terveztem, hogy az édesanyámnál töltjük, aki imádja az unokáit és szerencsére a menyét is, sosem volt ebből probléma, szívesen van együtt a család, de sajnos elég messze lakik anyukám, nagyon vidéken.

Elég korán elindultunk, becsomagoltunk mindent, ajándékot, süteményeket, a feleségem is főzött, igazi svédasztalra készültünk, gyerekeket is összeszedtük és nekiindultunk. Már kijutottunk Budapestről, amikor az autó furcsán kezdett viselkedni és mivel rutinos sofőr vagyok, így tudtam mi a gond: defektet kaptunk.

Félreálltam és magamban elmondtam jó pár nem szalonképes szót, ugyanis a csomagok miatt a pótkerék már nem fért be a csomagtartóba, így a gumicsere nem volt opció. Ilyen állapotban biztos volt, hogy nem jutunk le vidékre, defektjavítóm sem volt, nem volt mit tenni, felcsaptam az internetet és kihívtam egy gumiszerelőt, aki helyszínre is jön.

Gyorsan egyeztettünk is és ne kérdezzétek miért, nekem is érthetetlen, de nem kérdeztem rá az árra. Az úriember megérkezett, udvarias volt, kedves, közlékeny, gyors és hatékony, így egy pontig semmi rosszat nem tudok róla mondani.

A munkát elvégezte, majd nyúltam a tárcámért és ekkor jött az összeg: 90000 Forint. Azt hittem rosszul hallok, vagy ez valami ünnepi vicc, esetleg a Kész átverés. A férfi fáradtan sóhajtott és körbeforgatta a szemeit, majd megmutatta az árlistát, ami elérhető volt az interneten. Helyszíni kiszállás + autópálya + gumicsere + ünnepi felár és valóban, kijött az összeg. Én azonban még mindig álltam mint egy bamba f*sz, hogy most mégis mi történik. Éppen kapott egy telefont, hallottam, hogy egy másik ügyfél az, aki rákérdezett az árra és neki is ezt az összeget mondta, amit a beszélgetés folytatásából tűnően az el is fogadott. Visszajött hozzánk, majd nyomatékosan felszólított, hogy uram, kérem fizesse ki az árát, hogy mehessek tovább.

Nem volt mit tenni, a gyerekek már nyűgösködtek az autóba, a feleségem is kellemetlenül érezte magát, kifizettem, de tőle is kellett pénzt kérnem hozzá. Ezután elváltak útjaink és mentünk tovább én azonban azóta sem tudom élvezni az ünnepeket, olyan mintha a fogamat húzták volna ki, rettenetesen sok pénz egy egyszerű szolgáltatásért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás