promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
65000 Forintot fizetett Pécsett egy fenyőfáért, muszáj volt perkálnia: rendőrrel fenyegette meg árus
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ajándékra alig maradt pénze a szerencsétlenül járt családnak.

Imre (56) küldött nekünk egy szomorú levelet, újabb merítés a karácsony előtti nyerészkedések tengeréből.

Közeleg a karácsony és itt vagyunk gyakorlatilag egyetlen fillér nélkül. Rettenetesen pórul jártam az egyik fenyőfa árussal és még csak hibáztatni sem tudom őket. Az történt, hogy mint a legtöbb ember, én is karácsonyfát akartam vásárolni. Be is mentem Pécsett egy odaverbuvált vásárba és kiválasztottam egy fát. Itt követtem el az első hibát: nem kérdeztem rá az árára. A második hibát pedig ott vétettem, hogy megkértem, ott helybe faragják bele a karácsonyfatalp tartóba.

Ez meg is történt, megköszöntem, kedélyesen elbeszélgettünk, majd mikor a fizetésre került a sor, akkor körölte az árat: 65000 Forint.

Belém fagyott még az a bizonyos is és hosszú perceknek éreztem azt az időt ameddig kimondta az árat és néztem az árusra. Rém kellemetlen volt. Ő fel volt készülve valószínűleg erre a reakcióra, hiszen nyilván tudatában van, hogy piszkosul drága az ár, amit elkért a fáért, így nem is szólalt meg, csak a pult mellé mutatott egy táblára:

Amennyiben a fenyőfához talpfaragást is igénybe vett, úgy köteles az árat kifizetni, ellenben lopásnak számít és minden esetben értesítjük a rendőrséget.

Ettől hirtelen felocsúdtam és nem akartam botrányt, még kevésbé, hogy kihívják a jardot, így kifizettem a fát a nálam lévő pénzből, amiben egyébként már az is benne volt, amiből az ajándékokat akartam venni. A fát beraktam a kocsiba és hazahajtottam, ahol elmeséltem a feleségemnek a történteket. Rettenetesen csalódott volt. Év vége van, sok a kiadás és ő úgy érzi, hogy átverés áldozatai lettünk. Én azt mondom, hogyha ennyi az ára, akkor ennyi, meg kellett volna kérdeznem és semmiképpen sem akartam botrányt.

Nem vagyok egy balhés ember, de azóta is kellemetlenül érzem magam. Szólnom kellett volna? Tényleg kihívhatta volna a rendőröket? Tulajdonképpen igaza van, az én karácsonyfatalpamba faragta bele, nehezebb lett volna úgy eladnia. Azt sem tudom, hogyan mondjuk meg a lányunknak és az unokáinknak, hogy nem tudunk idén ajándékozni. De az is lehet, hogy vállalok valami gyors beugrós állást, mert ez így rettenetes, a feleségem azóta teljes letargiában van. Ti mit tettetek volna a helyemben? 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás