promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon kiakadtak a magyarok a Black Friday akciók miatt, lelepleződött milyen átverések folynak valójában a boltokban
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több Facebook-csoportban is kiakadtak az emberek a Black Friday akciók miatt.

Elkezdődtek a Black Friday napok, amikor sokan már a karácsonyi ajándékokat is elkezdik beszerezni a kecsegtetőnek tűnő kedvezmények miatt, ám ilyenkor is érdemes nagyon figyelni, ugyanis egy perc alatt átverhetnek minket. Sok apró olyan dolog lehet, amiről nem is gondolnánk, hogy megtörténhet, de mégis. 

A hazai Facebook-csoportokat böngészve már most több olyan történettel találkozhatunk, melyek teljesen másképp írják le a nagy felhajtást a karácsony előtti akciók körül. Többen is arról számoltak be, hogy a termék amit most megszeretnének vásárolni néhány nappal ezelőtt még jelentősen olcsóbb volt mint most, így a kedvezményekkel most ugyanannyiért tudják megvásárolni mint azelőtt, ami valljuk be tényleg elég felháborítónak tűnik.

Egy dühös vásárló például a következőkről számolt be egy kommentben:

Ilyenkor amikor valami egész évben 2.300 forint volt azt most kiteszik 5.400 forintért, áthúzzák majd akciósan odaadják 3.899 forintért

De nem az egyetlen igencsak érdekes történet, amiről beszámoltak a magyar Facebook-csoportban található bejegyzés alatt. Egy másik kommentelő egy három évvel ezelőtti esetet elevenített fel.

Gondoltam a hálószobába is veszek egy tv-t. Nem vágytunk semmi extrára csak ha még is megnéznénk egy filmet arra jó legyen. Jött a Black Friday akció. Hú egy egyszerű LED tv most csak 47.000 forint, de lemaradtam. Pár nap múlva megyek az üzletbe és már csak 32.000 forint volt. Mondtam az eladónak, hogy a nagy akcióba drágább volt jó hogy nem vettem. Mondta jól is tettem. Nem le, hanem feláraznak ilyenkor és abból adnak akciót.

Ebből is látszik, hogy manapság már egyre kevesebb magyar hisz abban, hogy valóban hatalmas kedvezményekkel vásárolhat a Black Friday napokon, sőt egyesek  viccesen azt is kezdeményezték, hogy szervezni kéne egy White Monday napot, amikor a vásárlók mindent többszörös áron kínálnak fel a kereskedőknek, áruházláncoknak, nagy márkáknak megvételre. 

Az említett példákkal arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mielőtt a 40-50 százalékos akciókat látva azonnal beleugrunk egy-egy régóta vágyott termék megvásárlásába, érdemes tájékozódni arról, hogy a Black Friday előtt vagy más oldalakon, helyeken mennyibe is kerül most az áhított tárgy.

A Black Friday napok egyébként Amerikából származnak, ahol a mai napig hatalmas balhék törnek ki az emberek között az óhajtott termékek megvásárlásáért. Ez pedig tökéletesen példázza az alábbi videó is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás