promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennek minden magyar örülni fog: a karácsonyi bevásárlás árairól van szó
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A karácsonyi vacsora egyik fő hozzávalója nem drágul idén. 

Hamarosan elérkezezik a karácsony és az ajándékok mellett az ünnepi menüre is kezdhetnek készülni a magyarok. Biztosan sokakban megfordult, hogy idén ez horrorárakba fog kerülni? Egy biztos, az egyik kedvenc karácsonyi ételünk hozzávalója nem fog tovább drágulni. 

Az RTL készített róla riportot, miszerint idén nem drágul a karácsonyi hal, a tavalyi áron adják a gazdaságok. Azért sem kell árat emelniük, mert az aszály nem pusztított úgy, mint tavaly. Várhatóan az élő ponty kétezer forint, harcsa kilója pedig négyezer forint lesz.

Az biztosan állítható azonban, hogy a tisztított, feldolgozott, filézett hal ennél biztosan többe fog kerülni, csak úgy, mint tavaly.

Úgy tudni, hogy a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a következő hetekben levelet fognak írni a kereskedőknek, hogy a termelői árakhoz hasonlóan, a piacokon hasonlóan se legyen áremelés. A hal ennek elenére igencsak megosztó: valaki szereti, valaki a közelébe sem megy. Karácsonykor fogyasztjuk a legtöbbet, az egyszer biztos. A legtöbben halászlevet készítenek, sok magyar családban ez elmaradhatatlan az ünnepi asztalnál. De rántott formában sem kivételes, ahogy szokták mondani: amennyi ház, annyi szokás. 

A többi karácsonyhoz köthető termék áráról egyelőre nincs információ, kérdéses még, hogy az ajándékok, beleértve a gyerekjátékok és az elektronikai eszközök árai hogyan fognak alakulni az egyes boltokban, bevásárlóközontokban. Ezek eltérők lehetnek és az sem kizárt, hogy az online oldalak és az üzletek között is lehetnek eltérések. A továbbiakban biztosan kiderül majd, hogy milyen árak lesznek idén. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás