promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bementem édesanyám után a háziorvoshoz, szavakkal leírhatatlan a sokk amit a rendelőben láttam
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csak emlékeztetni akartam az egyik gyógyszere nevére, de most nekem kellene orvos a látottak után.

Nem olyan régen történt, hogy szeretett háziorvosunk nyugdíjba vonult, rengeteg betegeskedő embert maga mögött hagyva, akik imádták a doktor urat. Ő még az a régi fajta orvos volt: jószívű, kedves, lelkiismeretes, a legnagyobb aggódással hozzá érkezőket is le tudta nyugtatni. Édesanyám is hozzá járt és ő is azon kétségbeesett páciensek táborát erősítette, akik nem akartak új doktort. De ez az élet rendje, semmi sem tarthat örökké, szegény jóemberre pedig már tényleg nagyon ráfért a pihenés. Az utánpótlásra nem kellett sokat várni: megérkezett az új háziorvos. Anyám felháborodva mérte végig, szexi ficsúrnak nevezte, majd előítéletesen elkezdte taglalni, hogy mennyire nem értenek semmihez az ilyen bájgúnárok.

Édesanyám dúlva fúlva puffogva ment be, kifele azonban már egy hangja sem volt. Mikor a vizsgálatról kérdeztem akkor gyorsan elütötte a dolgot azzal, hogy gyógyszert felírni receptre bárki tud és témát váltott. Mivel én is oda vagyok bejelentve és nekem is aktuális volt egy vizsgálat, így pár nap múlva betértem a rendelőbe és anyámat láttam kijönni az orvostól. Meglepődtem és kérdeztem mit keres itt megint?

Rutinellenőrzés - mondta. Majd kisétált az ajtón, meg se kérdezve, hogy nekem mi bajom van.

Édesapámat is megkérdeztem tud-e valamit, de hát ő egy igazi álomvilágban él, soha nem tűnik fel neki semmi. Kicsit habókos, de szeretnivaló. Sosem értettem korábban miért szerettek egymásba, annyira különbözőek, de valahogy működött a dolog. 

Egyik nap aztán megint a rendelő felé sétáltam és láttam anyámat a váróban ülni.

Ez már mindennek a teteje, gondoltam. - és arra vettem az irányt, hogy kiderítsem mi folyik itt.

Anya hajlamos büszkeségből nem elmondani dolgokat, akár az orvosának is, tisztázni akartam a doktorral, hogy mindent tud-e édesanyámról, hogy megfelelően kezeli-e.

A rendelőbe érve nem volt ott senki, így nem vádolhattak tolakodással, szóval az ajtóhoz vettem az irányt és beléptem.

Arra a látványra, ami bent fogadott, a legkevésbé sem voltam felkészülve. Édesanyám és a doktor félreérthetetlen helyzetben voltak a rendelőben, a doki éppen egy nagyon alternatív terápiát adhatott, ilyeneket eddig csak a felnőttfilmek speciális oldalain láttam. 

Álltunk ott egymásra nézve, azt hiszem senki nem készülhet fel egy olyan szituációra, amit én átéltem. Az hagyján, hogy mennyire ronda dolog megcsalni a párodat, de a háziorvosoddal? Aki vagy 20 évvel fiatalabb nálad? Hány nővel csinálhatta még ezt? Mennyien árulták el a férjüket emiatt a ficsúr miatt? Forrott bennem a düh és a tanácstalanság. Kirohantam a rendelőből és azóta nem beszéltem anyámmal. A múltkor arrafele sétálva ismét a rendelőben ült. Fogalmam sincs, mit kellene tennem. Végülis az ő élete, de engem akkor is zavar a dolog.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás