promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert ledobta az atomot a kárörvendő húsevőkre, kemény szavakkal védte a közelmúltban elhunyt influenszert
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert ezúttal egy 39 éves, anorexiás, nyers vegán influenszer halála kapcsán szólalt meg.

2023-ban Phuketen halt meg Zsanna Samsonova, egy orosz influenszer, aki nyers-diétával népszerűsítette magát. A nő barátai szerint egy ideje a végkimerülés szélén volt, és végül súlyos egészségkárosodást szenvedett. Samsonova az utóbbi időben egyre szigorúbb étrendre váltott, és csak nyers gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztott. Ismerősei szerint étkezési szokásai egyre aggasztóbbak voltak, rosszul nézett ki és rettenetesen lefogyott - Számolt be róla még a nyár folyamán a Mirror.

A vizsgálatok szerint "koleraszerű fertőzésben" halt meg, aminek oka az lehetett, hogy a szervezete teljesen legyengült. Samsonova édesanyja szerint a lánya tönkretette magát, és tehetetlenül nézte végig a halálát. Az influenszer elkötelezett követői nem hajlandók elhinni, hogy a nő étkezési szokásai vezettek a halálához, úgy vélik, hogy az elfogyasztott gyümölcsökben lehettek olyan vegyszerek, amik megölték. Zsanna halálának hivatalos okát egyébként még nem hozták nyilvánosságra.

Puzsér Róbert, Horváth Oszkár és Szabó Eszter a hetekben újra elővette a hírt, hogy kicsit megszakértsék a jelenséget. A stúdióban viszonylagos egyetértés alakult ki azzal kapcsolatban, hogy ennek a történetnek a vegánság csak egy mellékes része, valószínűleg nem ebbe halt bele az orosz nő, hanem pszichés betegségébe, az anorexiába.

Egyszerűen nem látta magát olyan vékonynak és alultápláltnak, mint amilyen a valóságban volt, és ezért nem vett megához elegendő tápanyagot, melynek következtében aztán legyengült a szervezete, és így védtelen volt a fertőzés ellen. A teljes felvételt itt tudjátok visszahallgatni:

Szabó Eszter aztán másfelé tereli a beszélgetést, és a "vegán shamerekről" kezd beszélni, akik idiótának, belpesti értelmiségieknek, b*#iknak titulálják a vegánokat, ami ugyanolyan kirekesztés, mint az antiszemitizmus, csak ez most legális és trendi. Lehet gyűlölködni, de a lelki gyökere ennek is ugyanaz, ezzel erősíti a saját csoportidentitását.

Robi nem vegán,ez már a szakácskönyvéből is kiderült, de abszolút támogatja a vegetáriánus életmódot, vagy legalábbis nem lát kivetnivalót abban a jelenségben, amit sokan már-már vallásos áhitattal űznek. Érdekes, hogy a műsorban ez nem került elő, csak az ellenkező pólus, mikor valaki szánt szándékkal gúnyolódik azokon, akik vegén életformát választottak.

A műsorban inkább az átlagos magyar embert szólja meg Puzsér Róbert, aki szerinte imádja a húst, és kárörvendve kattinta le az olyan cikkeket, amik egy vegán haláláról szólnak, mert ebben látja az önigazolást. Az egyik kommentelő elég értetlenül állt Eszter és Róbert felvetése előtt, mert ő a következőt tapasztalja:

"Értetlenül állok a Szabó Eszter által felvezetett "húsfogyasztó mint náci" narratíva előtt. De tegyük fel, hogy létezik olyan csoportja a húsfogyasztó embereknek, akik gyűlölik, dehumanizálják és legszívesebben kiirtanák a vegánokat az étrendjük különbözősége miatt. A kérdésem a következő. Érdekelné-e akár az útszéli kutyát is, hogy ők nem esznek állati eredetű táplálékot, akármilyen okból, ha nem agitálnák folyamatosan a társadalmat az étrendjükkel kapcsolatban? Mert én igen sok olyan vegánnal találkoztam, aki azt gondolta, hogy neki szent kötelessége rábeszélés vagy példaadás által - sőt, hallottam már őket ötletelni szankciókról, jogszabályi tiltásokról stb. - rávenni a társadalom minél nagyobb részét arra, hogy ők se fogyasszanak húst, tejterméket, tojást stb. Hogy mindenki olyan legyen, mint ők, mert az az egyetlen helyes és elfogadható út."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás