promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér durván nekirontott Sebestyén Balázsnak az élő adásban, az ország kritikusát nem hatották meg a műsorvezető emelkedett szavai
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert ezúttal sem hagyta szó nélkül Sebestyén Balázs ténykedését, aki az eutanázia kapcsán beszélt arról, mit gondol a nyugati orvoslásról.

Sebestény Balázs sok egyéb mellett arról beszélt a Telex Podcast csatornáján, hogy rengeteget dolgozik saját hitrendszerének, érzelemvilágának megváltoztatásán, áttranszformálásán, de ez a munka mindig új kihívások elé állítja, mert minél mélyebbre ás, annál több mindent talál. Ebben a műsorban hangzott el az omnózus mondat, miszerint:

A nyugati világ legnagyobb kudarca a sebészkés.

Balázsról eddig is lehetett tudni, hogy nagyon közel állnak hozzá a holisztikus megközelítések, a pránanadival kapcsolatos tapasztalatairól már több ízben is mesélt a különböző beszélgetős műsorokban, interjúkban, de mindez eddig valahogy nem volt szembe állítva a nyugati orvoslás eredményeivel.

Balázs úgy gondolja, hogy az emberi szervezet egészen elképesztő csodákra képes, akár még arra is, hogy pusztán a gondolat erejével meggyógyítsa saját magát. A teljes beszélgetésbe itt tudtok belehallgatni, abszolút ajánlott, attól függetlenül, hogy melyik oldalán állunk a holisztikus/tudományos szemléletnek, vagy a Balázs rajongó/megvető oldalnak:

 

Balázs ebből az álláspontból beszélt a pszichoszomatikus jelenségekről, mikor a test bajait valamilyen elnyomott érzelem, trauma okozza.

A rák kialakulása szokott a leggyakoribb példa lenni ebben a témában. Utána azonban hoz pozitív példát is, mikor olyan német klinikákról beszél, ahol a rákkutatás és a gyógyítás is holisztikus módon folyik, tehát nem csak a daganat fizikai részét térképezik fel, hanem azt is, hogy milyen feldolgozatlan trauma lehet a kiváltó ok.

Mikor Puzsér Róbert is találkozott a felvétel tartalmával a Spirit FM stúdiójában, annyira felhúzta magát, hogy sokáig még Horváth Oszkár sem tudott szóhoz jutni mellette.

Puzsér bulvár-spiri vajákolásnak cimkézte Balázs gondolatait.

Puzsér Róbert úgy gondolja, hogy a betegségek között azért lehet különbséget tenni, vannak pszichés, életmód, és genetikai eredetű betegségek is. Puzsér Róbert nem ért egyet azzal a New Age gondolkodásmóddal, hogy pusztán a tudatunk által képesek lehetünk újraprogramozni magunkat. Ezt a beszélgetést itt lehet meghallgatni teljes terjedelmében:

Puzsér utána védelmébe veszi a modern orvostudományt, és kiemeli a gyógyszerészet és a sebészet eredményeit, miközben elismeri, hogy más területeken a nyugati orvoslás vagy téblábol, vagy tanácstalan. Érdemes meghallgatni mindkét fél véleményét, és a végén feltenni magunknak az egyetlen kérdést, amiről valójában ez a diskurzus szól:

Minden betegség, sérülés, fájdalom pszichoszomatikus-e, avagy mivel ez tudományosan nehezen alátámasztható, ezért nem is komolyan vehető állítás?

Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs egyébként nem először feszül egymásnak, egyszerűen olyan más világlátással és habitussal rendelkeznek, hogy az már automatikusan fűti az ellentéteket, de ez nem akadálya annak, hogy egy stúdióba üljenek. Így festettek 10 évvel ezelőtt a Vundersőn és Zuperszexiben, ahol mindenki hozza a formáját: Balázs pimasz, Puzsér ingerült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás