promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar nyugdíjas alaposan kiosztotta a vegán tüntetőket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy vicces szócsatának lehettek sokan szem és fültanúi egy magyarországi vegán tüntetésen.

A legtöbb szakértő úgy van vele, hogy sem a vegánokat, sem a húsevőket nincsen nagyon értelme védeni, sem bántani. Ha húst-hússal eszünk az természetesen roppant egészségtelen, és fenntarthatóság szempontjából sem túl jó.

Ha csak zöldségeket fogyasztunk, és a szervezetünk nincsen ehhez hozzászokva, akkor mellé néhány táplálékkiegészítőt is érdemes szedni, mert a szervezetünk nem jut hozzá az összes fontos tápanyaghoz, legalábbis nem annyihoz, amennyire szüksége lenne. Tehát kezdő vegánként érdemes ezt is mérlegelni.

A vegánokat még mindig ne tévesszük össze a vegetáriánusokkal. Előbbiek ugyebár még közvetett módon sem fogyasztanak olyan élelmiszert, ami tartalmaz állati eredetű összetevőt. Tehát amíg a vegetáriánusok esznek például sajtot, tojást, addig a vegának ezeket teljesen kizárják. Náluk az állatok bármilyen nemű kihasználása teljeséggel elfogadhatatlan.

Magyarországon is egyre több a vegán, és vannak aktivisták is. Ha hozzájuk szeretnék csatlakozni, akkor ide kattintva megtehetjük, mivel van Facebook oldaluk. Nem olyan rég a perkátai böllérfesztiválon jelentek meg, és tartottak egy kis demonstrációt.

Terjed közben egy videó interneten az egyik vegán tüntetésről, amiben egy magyarországi nyugdíjas néni szócsatázik egyet az aktivistákkal. A hölgy szerint a növény is szenved, amikor letépik, vagy kiássák a földből, ám a tüntetők felhívják a figyelmét arra, hogy a növényeknek nincsen központi idegrendszere, így nem éreznek olyan fájdalmat, mint az állatok.

Vegán Tüntető: – Ön szerint ugyanaz, mondjuk kettévágni egy karalábét, mint elvágni egy állatnak a torkát?
Nyugdíjas néni: – Nem tudom, megkérdezem a karalábét majd.

Magyarországon még nincsen akkora térhódítása a vegán kultúrának, de külföldön is vannak nagy szópárbajok, ha ez kerül terítékre. Talán az a legjobb, ha nem billenünk át egyik oldalara sem. Együnk például húst, de nyugodtan tarthatunk egy héten többször is olyan napot, amikor csak zöldséges ételt fogyasztunk.

Volt amúgy olyan is régen, amikor egy TikToker dühítette fel a vegán tüntetőket. Jordan Adams egy hatalmas hamburgert nyomott be előttük, nagyon is provokatív módon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás