promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi gigaprodukciók várhatóak a magyar televíziózásban: a TV2 és az RTL ezeket a műsorokat tűzheti csatornájára
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leesik az állunk, hogy mikkel rukkolhat elő a két népszerű magyar adó.

Sohasem volt akkora sikere a reality műsoroknak, mint manapság és erre bizony a streaming óriás, de a magyar kereskedelmi csatornák is igyekeznek reagálni. Őrültebbnél őrültebb produkciókban és ügyessége versenyekben mérik össze emberek tudását, vagy épp a lehet legextrémebb módon próbálnak összehozni szerelmeseket.

Az elsőre remek példa a szórakoztató rágcsapárbaj, melyben ismert ikonikus édességeket és sós harapnivalókat kell(ene) egy az egyben lemásolniuk, amely nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. A műsor darálása közben olyan eddig soha eszedbe nem jutó dolgok sejlenek fel az agyadban, hogy tényleg, vajon hogyan készül a Cheetos?

Cikkünk témája azonban most nem a főzőversenyek és egyéb ennek mentén felépült relityk, hanem a párkereséssel foglalkozó epizódjaik. Az utóbbi időben egymást érték nálunk az ilyenek: ott volt a Celebrandi, most a Szorcsik Viki vezetésével adásba kerülő Power is love, vagy a Liptai Claudia által mentorált Szingli vagy svindli? is. Korábban is láthattunk már ilyeneket: ott volt az Édenhotel, és anno a Viasat3-on futó Ádám keresi Évát, amely olyan szinten volt szürreális, hogy nem tudtam nem nézni.

A legtöbb magyar produció külföldi cégektől licenceli a műsorait és a most induló Kőgazdag fiatalokból kiindulva előszeretettel szemezget a Netflix kínálatából is. Ha ez így van, akkor hamarosan nagyon izgalmas műsorokkal bővülhet a televíziózás itthoni palettája.

Két műsor az, amire nagy eséllyel lecsaphatna az RTL, vagy a TV2, ha a nézettségi adatokat nézzük.

A Netflix gondozásában 2020-ban került először adásba egy teljesen új (azóta már több évadot megélt) reality műsor, a Too hot to Handle (Ellenállhatatlan kísértés).  A sorozat lényege, hogy néhány mit sem sejtő szuper szexi és kanos fiút és lányt (akik azt hiszik, hogy vadulni, bulizni és randizni érkeznek a meseszép luxusvillába) összezárnak, majd az első forró hangulatú nap után egy mindentlátó kis robot, Lana közli velük a szabályokat: 30 napig (ennyi időt töltenek a szigeten) tilos a szex és az intim érintkezés, hogy mélyebb, lelki síkon működő kapcsolatot építhessenek ki egymással. Ha ez sikerül, a végén pénzjutalomban részesülnek, azonban minden erotikus közeledés pénzbüntetéssel jár.

 Ez a legtöbb ember számára egyszerűnek tűnhet, főleg egy ilyen paradicsomi környezetben eltöltött ingyen nyaralásért és a fődíjért cserébe, azonban extrán túlfűtött főhőseink jóvoltából bőven lesz részünk pikáns jelenetekben.
Ahogy az a valóságshow-k esetében lenni szokott, konfliktus akad itt is:
A csajok rányomulnak egymás pasijára, aminek sírás a vége, a pasik több csajt hülyítenek, akik ezen teljesen kiakadnak, van itt vaginagőzölés és párbeszéd a fütykössel, mindezt megspékelve olyan párkapcsolati tanácsadókkal és  mentorokkal, akik próbálják megzabolázni szexre vágyó titánjainkat, többé kevésbé sikertelenül.
Mikor már a csodával határos módon épp rendeződnének a dolgok és mindenki lenyugodna, akkor a műsor felénél tartanak egy kis selejtezést a szereplők között. Azokat, akik senkinek nem jöttek be és emellé még nem is túl viccesek, illetve a menthetetlenül zuhany alatt recskázókat a közjó érdekében kitiltják, majd érkeznek cselszövők, akik a már meglévő párokat próbálják szétrobbantani, szintén pénzjutalomért, szóval a műsor készítői (és szereplői) mindent megtesznek azért, hogy a pihentető kikapcsolódás azért mégse legyen olyan álomszerű.
Ezek után nyilván érdekel, hogy lesz-e happy end a sorozat végén és legalább egy párnak sikerül-e megugrania egy párkacsolat nehézségeit, de ezt már nem árulom el.

A másik nagy esélyes, amelyre már voltak itthon is kisebb nagyobb próbálkozások, csak épp nem ilyen szervezett formában az a Love is Blinde (Vak szerelem). Ennek lényege hogy 10-10 kapszulát helyeznek el egy folyosóra, melyből egyáltalán nem látsz ki. Ide beültetnek egymással szembe 10 férfit és 0 nőt, akik így egymás külsejének ismerete nélkül, vakon ismerkednek és így próbálják megtalálni a lelki társukat, kiiktatva ebből a vonzalmi faktort.

A párok kialakulnak, a férfi megkéri a lány kezét és ezután élesben is megismerkednek egymással, majd összeköltöznek és megpróbálnak beilleszkedni egymás életében. 30 nap múlva tartanak egy esküvőt, ahol a két fél kimondhatja, hogy mit gondol a másikról: itt derül ki, hogy igen, vagy nem.

Rettenetesen izgalmas műsor, amelynek még értelme is van, ráadásul tartottak belőle reuniont-t is, vannak párok akik még mindig együtt vannak az első évadból. Határozottan megnézős, örülnék egy itthoni, magyar verziónak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás