promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömeges felháborodást okozott a Netflix, sose gyűlölték még ennyien a streamingóriást, ez túlmegy minden határon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflixnek sikerült annyira elrontania az egyik legjobb sorozatát, hogy az emberek szinte fellázadtak.

2019-ben jelent meg Netflixen a Vaják, vagyis a The Witcher című fantasy sorozat Henry Cavill főszereplésével. Andrzej Sapkowski könyveinek, illetve az azok által ihletett játékoknak köszönhetően rengetegen ismerték már a széria megjelenése előtt is ezt az érdekes világot, ráadásul egy olyan kemény és hűséges közegről van szó, ami a legkisebb változtatásért is szinte meglincselne bárkit – vagyis nem volt egyszerű dolguk a készítőknek.

Sokak meglepetésére a Vaják első évada összességében egész pozitív fogadtatást kapott, és ez leginkább Henry Cavill miatt volt, hiszen ő fantasztikusan hozta a főszereplő, Geralt karakterét, ezért rengetegen beleszerettek ebbe az alkotásba – bár még így is bőven voltak olyanok, akik hőzöngtek a sorozat készítőinek bizonyos döntései miatt, főleg, ami a többi castingot illeti.

A második évad még jobban eltért a Vaják jól ismert világától, így egyre hangosabbak lettek a negatív vélemények. Majd a mostani, harmadik szezonra szinte minden széthullott, főleg, miután kiderült, hogy utoljára láthatjuk Geraltként Henry Cavillt. Nos, akik már előre úgy sejtették, hogy ez az évad kifejezetten pocsék lesz, azoknak igazuk volt, ugyanis ekkorát rég csalódtunk.


Kép: Profimedia

A Netflix 2 darabra vágta a Vaják 3. szezonját, ugyanis előbb 5, majd még 3 rész kaptunk. Az első, határozottan fantáziátlanra és érdektelenre sikerült blokk után még abban reménykedtek a rajongók, hogy a fináléban kapunk egy méltó, remek búcsút Henry Cavilltől, de sajnos nem így lett. Sőt, annyira nem így lett, hogy a végső 3 rész olyan tömeges kiakadást okozott, mint még semmi a streamingóriás történelmében.

Mindenki tudta, hogy Henry Cavill utolsó részeiről van szó. A Netflix, illetve a sorozat készítői is tisztában voltak ezzel. Az is köztudott volt, hogy a közönség jelentős része miatta nézte ezt a folyamatosan hanyatló alkotást, így nem csupán dühítő, de határozottan elszomorító, hogy ennyire semmitmondó, frusztráló lett az évad vége – mintha egyenesen szemen köpték volna a rajongókat a készítők.

A legnagyobb probléma az, hogy a Vaják 3. évadának nézése közben úgy érezhettük, mintha egy teljesen más sorozatot néznénk. A kedvelt, ismert figurák olyan dolgokat műveltek, amik egyáltalán nem illenek hozzájuk, alapvető dolgokat, karakterdinamikákat, ismertetőjegyeket bolygattak meg a készítők teljesen feleslegesen. Két szezonon keresztül próbáltak felépíteni valamit, és azt teljesen lerombolták mindössze 8 rész alatt – mintha direkt akarták volna szabotálni az egész produkciót.


Kép: Profimedia

Geralt, Yennefer és Ciri kapcsolata folyamatosan változott, ami persze érthető, de nagyon jó lett volna, ha esetleg van is értelme ezeknek a változásoknak. Geralt egy határozott, találékony, okos, kőkemény figura volt, most pedig egy sokszor buta döntéseket hozó, érzelmes, legyengült alak lett belőle, aki árnyéka önmagának. Yennefer mindent elveszített, ami eddig érdekessé tette őt, a jelenléte már-már feleslegesnek hatott. Ciri pedig amennyire szerethető volt, most annyira idegesítő, ami hatalmas gond annak tudatában, hogy elvileg érte kéne a legjobban izgulnunk.

Kicsit olyan, mintha a Vaják készítői a 3. évadra elengedték volna magukat, és azt mondták volna, hogy többé nem érdekli őket se a logika, se az értelem, illetve az sem, hogy legalább minimálisan tiszteljék a közönséget és a nézők agyi kapacitását – helyette jöttek a kellemetlenül mesterkélt „csavarok”, az idegesítően karakteridegen pillanatok és a rengeteg zavaró ostobaság, amivel sikeresen elérték azt, hogy szinte nézhetetlen legyen az utolsó három epizód.

A Vaják készítőinek sikerült a lehetetlen, ugyanis elérték, hogy mindenki csalódjon, még az is, akinek nem voltak nagy elvárásai. Elvették tőlünk Henry Cavill kielégítő búcsúját, illetve annak a reményét is, hogy ez a sorozat valamikor újra magára talál az 1. évad után, és ismét olyan bűnösen szórakoztató, élvezetes lesz, mint annak idején. Nem csoda, hogy az emberek tömegesen írogatják a különböző platformokon, hogy ezzel ők el is kaszálták a szériát, többé nem kíváncsiak erre a világra, amit eddig úgy szerettek – és ha belegondolunk, ennél elkeserítőbb vég nem is igazán létezik egy alkotás számára.

A Vaják teljes 3. évada már elérhető Netflixen, itt lehet megnézni az utolsó 3 rész magyar feliratos kedvcsinálóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás