promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ledőlt egy magyar vár teteje, az egész világ láthatta adásban - rémisztő látvány a Netflix Vaják című csúcsprodukciójában
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik legfelkavaróbb jelenet a sorozatban a számítógépes váromlás.

Az már senkit nem lep meg, hogy igazi gigaprodukciók készülnek hazánkban, amelyeken látni lehet több évszázados magyar épületeket is, ahogy éppen eljátszanak valami elképesztően más szerepet. A Netflixen több sorozat is megy, amelyben nagyon sok helyszín van Magyarországról. Egy-egy ilyen helyszínösszegyűjtéses cikk akár arra is sarkallhatja az érdeklődőket, hogy végre azt mondják, meg akarják nézni a sorozatot vagy a filmet, merthogy a magyar helyszínek számunkra is kedvet csinálnak a széria megnézéséhez.

A Henry Cavill főszereplésével készült Vaják című sorozat igazán kedves lehet a szívünknek, hiszen rengeteg, szenzációs magyar helyszín található benne. Korábban az Index az első évad után egy nagyon jó cikkben számolt be a magyar helyszínekről, így többek között a régi gánti bauxitbányáról, amelyet a magyar marsbéli tájnak is hívnak, illetve a Tatabányán található Szelim-lyukról is, ahol korábban több, nagysikerű film egy-egy ikonikus jelenetét is forgatták.

A Vajákban ezen kívül is rengeteg magyar helyszín van, amelyeket nagyon kreatívan használtak fel a film készítői. Többek között megelevenedik a polisborosjenői Egri vár, ahol még 1968-ban az egyik legjobb magyar filmet, az Egri csillagokat forgatták. Pár csatajelenetben nagyon jól kiszúrható a vár. Ám mégis a letaglózó az, amikor az első évad ötödik részének végén leomlik a Tatai vár teteje, persze a jelenet csak egy számítógépes trükk, mégis elképesztően fura hangulata van.

A vár amúgy még Luxemburgi Zsigmond uralkodás alatt épült, az egyik lesgzebb magyar vár, és gyönyörű látvány az Öreg-tó partján. Rengeteg turista keresi fel évente, és bizony a sorozat hatására nagyon sok külföldi turista is felfedezte magának. És a várral egyetemben Tatát is, amely az egyik legszebb város Magyarországon.

Íme az egyik lelkes rajongó, aki be is járta a várost:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás