promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Étterem pincéjében kezdett úszni Milák Kristóf, rengeteg bántást kapott társaitól a kétszeres olimpiai bajnok

Étterem pincéjében kezdett úszni Milák Kristóf, rengeteg bántást kapott társaitól a kétszeres olimpiai bajnok

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Felfújható kerti medencéből jutott a világ csúcsára a magyar úszóklasszis.

Milák Kristófot bár egy ország ismeri, sosem harsány nyilatkozataival tűnt ki, inkább azzal, hogy a legtöbbször háttérbe vonul és esetenként a sajtót is kizárja, hogy mindennél jobban koncentrálhasson a teljesítményére.

Ez teljességgel érthető, a viszont látszólag sokaknak nem egyértelmű, hogy Milák Kristóf miért más, mint a többiek. Választ erre talán az édesapja korábbi szavait olvasva lehet találni, Kristóf ugyanis gyerekként egyáltalán nem volt könnyű helyzetben, a sikerhez vezető úton kövek helyett sziklák fogadták:

„Amikor Dávid, a testvére abbahagyta a sportot, mi a kertben felállítottunk egy műanyag medencét, és Kristóf ott ismerkedett a vízzel, még óvodás volt. Ildikó, a feleségem kitalálta, hogy vigyük el valahová. És átvittük Érdre, ahol Egerszegiéknek az Egérlyuk étterem alagsorában van egy kis tanmedencéjük, és Egerszegi Klári keze alatt ott kezdett el úszni”

– mondta Milák Mihály az Indexnek.

Kristóf tavaly vesztette el édesapját, emiatt is húzódhatott háttérbe, családi tragédiájáról pedig korábbi edzője, Selmeci Attila is beszélt.

Milák gyerekkora sem volt egyszerű, édesapja korábban ezt is felidézte:

„Minden csoportban Kristóf volt a legkisebb, és ahogy ez lenni szokott, mindig a kicsiket csesztetik. Vele is ezt csinálták, és ő erre bezárkózott. Nem szólt senkihez, visszahúzódó lett. Nem tárulkozott ki, ha bántották, összehúzta magát, nem futott el, nem is támadott, magányos, magának való gyerek lett”

– mondta.