promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Milák Kristóf már gyerekként is a dobogó tetején állt, így nézett ki úszókarrierje kezdetén a sztárolimpikon

Milák Kristóf már gyerekként is a dobogó tetején állt, így nézett ki úszókarrierje kezdetén a sztárolimpikon

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Így kezdte úszóklasszisunk, már akkor az aranyérmekért küzdött, amikor még nem ismerte az egész ország.

Milák Kristóf csodálatos úszással nyert aranyat Párizsban 100 pillangón, kétszázon pedig ezüstérmet szerzett. Az immár kétszeres olimpiai bajnok magyar úszó ezzel a medencében hallgattatta el kritikusait, de mint minden nagy sportember, ő is gyerekként kezdte a felkészülést, és már egészen fiatalon is a dobogó csúcsát ostromolta minden egyes versenyén.

Milák – ahogy ez lenni szokott -, próbálkozott más sportágakkal is, az oviban még a focipályán is előszeretettel megfordult, ám aztán az úszás lett számára a favorit, és hatalmas elánnal vetette bele magát a jobbnál-jobb idők elérésébe.

Magántanulóként a sportra koncentrálhatott, számára nem a bulizás és a közösségi oldalak bújása jelentette az időtöltést, hanem az edzés és a versenyek. Hihetetlen erőfeszítésbe került, mire idáig eljutott, és természetesen szülei is nagyon sokat segítettek neki, amiben csak lehetett, mellette álltak.

„Édesanyám világéletében ápolónő volt, édesapám pedig vagyonőr. Mikor kisebb voltam, mindig eljöttek a versenyeimre, és mostanság is ott vannak a fontosabb hazai megmérettetéseken”

– árulta el egy régebbi interjújában, mint ahogy azt is elmondta, hogy rengetegszer kérte ki a szülei véleményét is.

Milák akkor arról is beszélt, hogy miként kezdte az úszást:

„Édesanyám megkérdezte, szeretnék-e megtanulni úszni, én meg igennel válaszoltam. Egerszegi Kláránál, a Mazsola tanuszodában kezdtem, hatéves koromban. Lementem és ottragadtam.”

A Mazsola uszodából pedig már tiniként a világot jelentő deszkákra lépett, és mint ahogy az alábbi, 2014-es fotókon látszik, már gyerekként is a dobogó teteje volt számára a cél. Ekkor mindössze alig 14 éves volt, egészen hihetetlen, hogy pár évvel később, Tokióban már olimpiai aranyat ünnepelhetett ő, és vele együtt egész Magyarország:

Most, Párizsban pedig már kétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát!