promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült Milák Kristóf új edzőjéről egy nagyon fontos dolog

Kiderült Milák Kristóf új edzőjéről egy nagyon fontos dolog

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Egy valami már biztos Milák Kristóf új edzőjével kapcsolatban.

A fiatal olimpiai bajnok, Milák Kristóf a jövőben új edzővel készülhet a világversenyekre. Még javában tartott a párizsi olimpia, mikor kiderült, hogy az úszó megszakítja munkakapcsolatát régi mesterével. Selmeci Attila - akivel Kristóf először lett olimpiai bajnok és csúcstartó -, meglepődött azon, ahogy egykori tanítványa felkészült az idei ötkarikás játékokra, azon pedig még inkább, ahogy elváltak az útjaik Virth Balázzsal.

A Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnökeként is dolgozó szakember az Index-nek adott interjút, amiben hangsúlyozta, mennyire tájékozatlannak és igazságtalannak tartja azokat, akik szerint a magyar edzők nem haladnak a korral; maradinak és elkényelmesedettnek gondolják őket.

Példaként hozta fel Plagányi Zsoltot, akinek tanítványa, Németh Nándor egy századdal maradt le csupán a dobogóról a 100 méteres gyorsúszás döntőjében. Emellett megemlítette még Kós Hubert edzőjét, Magyarovits Zoltánt, illetve Szokolai Lászlót, aki a párizsi olimpián aranyérmet szerző Rasovszky Kristófot és bronzérmet nyerő Betlehem Dávidot készítette fel.

Selmeci szerint Milák Kristóf párizsi produkcióját is csak megsüvegelni lehet; új edzőjével kapcsolatban pedig azt mondta, nem kizárt, hogy nem is egy klasszikus értelemben vett szakedző fog majd mellé állni, hanem egy mindig rendelkezésre álló segítőtárs, akit Kristóf irányít majd és lát el különböző feladatokkal.

„Az edző-versenyző kapcsolatnak a kölcsönös bizalomra kell épülnie, ha az megbillen, abból előbb vagy utóbb baj lehet. Előbb kicsi, aztán nagy, és ha nem sikerül változtatni, már a káosz következik. Afelől nincs kétségem, hogy Kristóf következő edzője is magyar lesz, valószínűleg nem egy öregúr, ám nem is egy tapasztalatlan fiatal”

- tette hozzá Selmeci.