promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eddig tudták titokban tartani Milák Kristófról: mindig is gyanús volt, de most az olimpia alatt kiderült az igazság

Eddig tudták titokban tartani Milák Kristófról: mindig is gyanús volt, de most az olimpia alatt kiderült az igazság

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

7 évig eltitkolták Milák Kristóffal kapcsolatban, de most mindenre fény derült.

Eddig tudták titokban tartani Milák Kristófról, akit mindenki úgy ismeri, mint az olimpiai bajnok és világcsúcstartó, akiről nem tudni semmit, hiszen nem nyilatkozik, nem áll szóba újságírókkal, nem kifejezetten aktív a közösségi médiában. Havas Henrik a napokban éppen emiatt mondta azt róla a saját műsorában, hogy nem normális. Pedig az emberek közül sokan szeretik, rajonganak érte, felnéznek rá, emiatt nyilván szívesen bekövetnék őt a közösségi oldalain, amiből lehet is találni, hiszen van Instagramra és látszólag Facebook-oldala is, de utóbbival kapcsolatban mindig is furcsa és gyanús volt valami.

Ennek a bizonyos Facebook-oldalnak a párizsi olimpia ideje alatt megduplázódott a követőszáma és százával jönnek a posztjai alá a reakciók, de joggal merülhet fel a kérdés, vajon nem csak egy Milák Kristóf nevét viselő kamuoldal látogatottságát és aktivitását pörgetik fel ennyire az emberek?

Manapság egyre többször fordul elő, hogy egy híresség vagy celeb nevét viselő oldalt hoznak létre, aminél nincsen feltüntetve, hogy rajongói oldal, emiatt pedig sokan azt hiszik, hogy valóban az adott híres embert követik. Milák Kristóf állítólagos Facebook-oldala gyakorlatilag egyetlen hét alatt kétszeresére növelte a táborát, most már több, mint 16 ezren követik, de több furcsaság is van ezzel az oldallal kapcsolatban.

Kezdjük azzal, hogy nincsen ott mellette az a kék kis pipa, amit a Facebook korábban azért hozott létre, hogy ezáltal mindenki számára könnyen beazonosítható legyen, hogy az az oldal valóban hiteles és az adott személyhez köthető.

Milák oldalánál viszont nem találni ilyet.

Aztán az is gyanús, hogy magát az oldalt 2017. július 29-én hozták létre, amikor is az akkor 17 éves sportoló berobbant a köztudatba - ekkor ismerte meg az ország a nevét, hiszen a budapesti világbajnokságon ezen a napon szerzett ezüstérmet 100 méter pillangón -, de ezután mindig csak néhány napig volt aktív.

2017. szeptember 8. és 2019. július 24. között teljesen inaktív volt az oldal, nagyjából két év alatt egyetlen poszt sem került ide ki, majd jött a vizes VB, és ismét elkezdtek gyűlni a bejegyzések.

Majd ismét jött egy durván 3 éves inaktív korszak, 2022 augusztusában elkezdődött a vizes EB Rómában, és a Milák Kristóf nevét viselő oldal ismét aktívvá vált. Most pedig zajlik a párizsi olimpia, így további 2 év után újra egymást követik a friss posztok; még Hosszú Katinka azon bejegyzését is megosztották itt, amiben felszólította a Magyar Úszó Szövetség vezetőségét a lemondásra.

Annak ellenére, hogy az ezen a Facebook-oldalon közzétett bejegyzések még stílusukban sem hasonlítanak azokra, amiket Milák a hitelesített Instagramján tesz közzé, illetve nem is itt tesz eleget a szponzori elvárásoknak (vagyis nem a Facebookon reklámozza a támogatóit), sokan tényleg elhiszik, hogy ennek az oldalnak valóban köze van az olimpiai bajnok úszóhoz.

Most azonban 7 év után kiderült az igazság a titokzatos Facebook-oldalról: a Magyar Nemzetnek nyilatkozott Milák Kristóf korábbi menedzsmentje arról, hogy amikor együttműködtek egymással, akkor az általuk használt Facebook-oldalát az ő munkatársaik és maga Kristóf is kezelte, és főleg a szponzorok kiszolgálása volt a célja, de ilyen bejegyzések a titokzatos oldalon egyáltalán nincsenek és soha nem is voltak, mióta 2017-ben létrehozták.

Viszont egy másik forrás szerint ez a 16 ezres oldal valóban Milákhoz köthető, mert bár nem ő személyesen osztja meg rajta a tartalmakat, akkor is ez az egyetlen oldal a Facebookon, ami hitelesnek mondható. Tehát egyáltalán nem igaz, hogy Milák Kristóf nem aktív és nem kommunikál, hiszen akkor ez az oldal valóban hozzá kapcsolódik, bár ezek szerint csak akkor posztolnak rá újabb bejegyzéseket, ha éppen egy olyan sportesemény zajlik, amin a sportoló is érdekelt.