promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lebuktatták Milák Kristófot? Angol kommentátorok szólták el magukat a verseny közben

Lebuktatták Milák Kristófot? Angol kommentátorok szólták el magukat a verseny közben

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A jól értesült kommentátorok tényként közölték a hírt, amit még nem erősítettek meg az érintett felek. 

Milák Kristóf lenyűgöző teljesítménnyel nyerte meg a 100 méteres pillangóúszás döntőjét a párizsi olimpián, ezzel megszerezve Magyarország második dobogós helyezését az eseményen. Az angol kommentátorok a verseny közvetítése során meglepő információt osztottak meg: állításuk szerint Milák Texasban készült az olimpiára. Ez az állítás azonban egyelőre nem igazolt, és óvatossággal kell kezelni, mivel nincs más forrás, amely ezt alátámasztaná.

Az elmúlt egy évben sok találgatás övezte Milák olimpiai felkészülését. A tervek szerint Virth Balázs irányításával kellett volna edzenie, ám az úszó több alkalommal is hiányzott az edzésekről, és keveset lehetett tudni a pontos tartózkodási helyéről. Az idei év elején már megjelent az edzéseken, de továbbra is sokszor kimaradt. Azonban az olimpiai arany- és ezüstérmei (100 és 200 méter pillangóúszás) bizonyítják, hogy intenzíven edzett, még ha nem is mindig a hivatalos keretek között.

Az angol kommentátorok megjegyzése, miszerint Milák Texasban készült, újdonságként hatott mindenkire. A 100 pillangó döntőjének közvetítése során elhangzott, hogy a dobogós helyezettek közül Milák az Egyesült Államokban, Texasban edzett. Ez az információ azonban nincs megerősítve, és az amerikai swimswam.com sem számolt be erről. Emlékeztetőül, korábban hasonló pletyka terjedt el arról, hogy Milák Ausztráliában készült, amit Virth Balázs edző cáfolt.

A tavaszi időszakban Milák rendszeresen részt vett Virth csapatának edzőtáboraiban, többek között Tenerifén, Törökországban, Zalaegerszegen és Hódmezővásárhelyen. Ha ezeknek az edzőtáboroknak az időtartamát elosztjuk a februártól júniusig tartó időszakra, kevés idő marad a hosszabb távú utazásokra és az átállásra, ami arra utal, hogy nem sok ideje volt az Egyesült Államokban tartózkodni. Az angol kommentátorok állításának forrása egyelőre ismeretlen, de remélhetőleg hamarosan tisztázódik, hogyan készült Milák az olimpiára

forrás: Magyar Nemzet