promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Milák Kristóf végre nyilatkozott, csak három mondatot mondott, döbbent csend fogadta a kijelentését

Milák Kristóf végre nyilatkozott, csak három mondatot mondott, döbbent csend fogadta a kijelentését

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A 24 éves úszólegenda minden szava oda szúrt, ahová kell.

Véget ért a párizsi olimpia és mi idén is tiszta szívvel, teljes lélekkel és hihetetlen intenzitással szurkoltunk a magyar sportolóinknak. Ennek meg is lett az eredénye: összesen 19 éremmel távoztunk a négy évente megtartott ötkarikás megmérettetésről, ami Közép-Európa szinten a legtöbb érem, de világszinten is igen kiemelkedőek vagyunk, főleg ha megnézzük, mekkora is Magyarország területe. Bár a legtöbb helyen sportnagyhatalomként tartanak minket számon és kifejezetten sok versenyszámban tudtunk indítani versenyzőket, mégis volt néhány olyan versenyszám és néhány olyan induló, akire az egész világ figyelt.

Voltak igazi meglepetések is, Gulyás Michelle győzelme mindenkit hatalmas örömmel töltött el, a célszalag átszakításánál érzett mámora és örömkönnyei pedig az egész olimpia egyik legmeghatóbb jelenete volt. Márton Viviána győzelme is kiemelkedett a mezőnyből, aki tekvadósként tudta megszerezni a legfényesebben ragyogó érmet.

Volt azonban egy versenyző, akinek az évek óta húzódó titkolózása és az interjúk, nyilatkozatok teljes hiánya nagy kétségbeesést szült és sajnos sokan nem méltó módon beszéltek az úszofenoménról, akinél még az sem volt biztos, hogy kimegy az olimpiára.

Ő Milák Kristóf, akihez fogható tehetség igen kevés létezik csak, az emberek aggodalma is ebből fakadt.

Semmit se lehetett tudni a felkészüléséről, arról, hogy mennyit edzett, hogy mik a tervei, szisztematikusa elzárta magát a külvilágtól és gyakran még edzőjével sem volt hajlandó kommunikálni, aki Milák idei szereplése után le is mondott a pozíciójáról.

Szó szerint senki semmit nem tudott róla, így amikor a főszámának számító 200 méteren medencébe ugrott és egy testhosszal mindenki előtt vezetett, akkor jött az igazi döbbenet. Végül egy gyönyörű hajrával megelőzték őt, így "csak" egy ezüstérmet akasztottak a nyakába, az ország pedig két részre szakadt. Volt aki szidta, volt, aki dicsérte, de mindenkinek volt véleménye az eredményéről.

100 méteres pillangón aztán revansot vett és övő lett a jól megérdemelt aranyérem. Interjút azután sem adott és ígéretei ellenére nem nyilatkozott, egészen addig, míg haza nem ért és a műsorvezető megkérte, hogy mondjon valamit a szurkolóknak. Milák szemmel láthatóan kereste a szavakat, és végül három mondatot mondott, ami pont elég volt. Odaszúrt vele mindenkinek, akinek akart, aki pedig támogatta őt, annak megköszönte a bizalmat.

A megható színpadi jelenetet és azt, hogy pontosan mit mondott Milák Kristóf itt tudod megnézni: