promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyurta Dániel tudhatja Milák Kristóf legnagyobb titkát, forgott a kamera az apró árulkodó pillanatnál, az egész világ előtt lebuktak

Gyurta Dániel tudhatja Milák Kristóf legnagyobb titkát, forgott a kamera az apró árulkodó pillanatnál, az egész világ előtt lebuktak

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Néhány másodperc volt, de régen tudtunk meg ennyit Milák Kristófról.

Bár nehezen lendültünk bele a párizsi olimpia versenyszámaiba, az vitathatatlan, hogy nagy reményekkel vágtak bele a magyar versenyzők. Bár minden induló azzal állt a riporterek elé, hogy aranyéremért érkezett és kétségtelenül, mindegyikük képessége meg is volt arra, hogy ezt elérje, mégis volt, akiknek szerényebb helyezésekkel kellett távoznia. Egy egész ország izgult Hámori Lucáért, a kézilabdacsapatért, a küzdősportolók miatt is távirányítót ragadott az ország, ám végül érem nélkül távoztak a nemzetünk nagyjai. Van azonban, aminek örülhettünk: Milák Kristóf, akit jelenleg az egész világ egyik legtitokzatosabb és kiismerhetetlenebb emberének tartanak, 200 méteren ezüst, 100 méteren pedig aranyérmet szerzett.

Milák Kristóf viselkedését azóta már több országban is górcső alá vették: a bevonulás hihetetlenül laza volt, a testtartása, integetése, fejbiccentései egyáltalán nem árulkodtak stresszről, de van valami, ami ennél is érdekesebb. Miután másodikként, majd pedig nyertesként szállt ki a medencéből, akkor sem mutatta az extázis, a büszkeség jeleit, végig visszafogottan, tiszteletteljesen viselkedett, de volt olyan is, aki azzal vádolta meg, hogy az egész nem is érdekelte.

Milák Kristóf győzelme kapcsán hihetetlenül elszabadultak az indulatok, 10 millió edző országává avanzsáltak át a fotelhuszárok egy pillanat alatt és úgy tűnt, hogy szegény fiú bármit csinál, nem tud jót tenni a nemzettel az úszófenomén.

Azóta már az is nyíl titok, hogy Milák Kristóf edzője lemondott, azzal indokolva döntését, hogy érzi, amikor nincs már szüksége rá a mentoráltjának és a legfontosabb a siker és az úszó mentális állapota, így félreáll, hogy valaki alkalmasabbnak adja át a lehetőséget. Virth Balázs és Milák Kristóf között akkor mérgesedett el a helyzet, mikor Milák eddig nem tisztázott okok miatt állítólag abbahagyta az edzést, edzője pedig élesen kritizálta őt. Viselkedéséről azóta már Hosszú Katinka is elmondta a véleményét, élesen kritizálta ezt a viselkedést, de Milák igazságát kétségkívül az hozta meg, hogy bármi is történt, vagy edzett, vagy nem, de végül nem távozott aranyérem nélkül az olimpiáról.

Különösen érdekes az is, hogy Virth Milák előtt is egy igazi zsenit edzett: ő volt Gyurta Dániel edzője is. Amikor Milák nyakába akasztották az aranyérmet, akkor Gyurta Dániel és Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár adta át. Ennél a pillanatnál figyeltek fel többen valami egészen apró, ám annál jelentőségteljesebb gesztusra és azonnal mögöttes jelentést sejtettek. Gyurta Dániel szívélyes gesztus kíséretében adta át pályatársának az érmet és ekkor egy nagyon bensőséges, sokat mondó összenézést láthattak a nézők, minden kamera kettőjük párosára szegeződött.

Azonnal darabjaira szedték a jelenetet és sokak szerint Gyurta Dániel tudhatja azt, hogy Milák nem csak a sportban, hanem máshol is kemény küzdelmet vívott. A friss apuka nagyon gondoskodóan, kedvesen és támogatóan viselkedett Milákkal, így nem csoda, hogy sokan úgy gondolják: talán ő lehet az egyetlen ember, akit Kristóf beavatott a magánéletébe és ha ott esetleg gondjai akadtak, akkor erről is tájékoztathatta Gyurtát, hiszen ha valaki, ő igazán értheti, hogy milyen megterhelő olimpikonnak lenni.

A sokatmondó videót ide kattintva tudod megtekinteni:

Test és Lélek, Kézfogás vagy Ölelés - Milák győzelem... Milák Kristóf Párizsban nyert 100 pillangón és az aranyéremhez megkapta a győztesnek járó "kézfogásos" gratulációt. Aztán történt még valami! Egy Baráti Ölelés. Az volt az érzésem, hogy Ők ketten tudhatnak valamit arról, hogy Kristóf az elmúlt időkben mi-okból és hol volt, s talàn nem csak a medencében küzdött...

Posted by Varsányi Péter on Monday, August 5, 2024

Forrás: Nemzeti Sport