promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Milák Kristóf ezüstérme kettétépte Magyarországot: egymás torkának estek az emberek, ekkora botrányt még nem okozott olimpiai szereplés

Milák Kristóf ezüstérme kettétépte Magyarországot: egymás torkának estek az emberek, ekkora botrányt még nem okozott olimpiai szereplés

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Milák Kristóf ezüstérme kettétépte Magyarországot: egymás torkának estek az emberek, ekkora botrányt még nem okozott olimpiai szereplés.

Bár az " target="_blank">egész párizsi olimpia hihetetlen izgalmakat tartogat, Magyarország szíve azért szerdán a szokásosnál is hevesebben vert és rengeteg ember szegezte a szemét a medencére. Ekkor volt ugyanis a 200 méteres pillangóúszás férfi döntője, ahol Milák Kristóf is a rajthoz állt. Az utóbbi egy évben rengeteg pletyka kelt szárnyra a fiúról, sokáig azt is csak találgatták, hogy rajthoz-e áll e az úszófenomén. Végül érkezett a megnyugtató hír, hogy Milák felszállt a repülőre és Párizsba tart. Meg is érkezett és ahogy medencébe került, mindenkit lenyűgözött. Aztán eljött a döntő nap: Milák beugrott és hosszú ideig majdnem egy testhosszal vezetett, de végül a francia ellefele egy hihetetlen hajrázással legyőzte és ezzel ezüstérmet szerzett.

A magyar sportoló teljesítménye példa nélküli, ám sajnos a botrány borítékolva volt, amennyiben nem aranyéremmel a nyakában tér haza. Az eredmény után nem is kellett sok, azonnal beindult a mocskolódás. Keresetlen szavak tömkelegével illették Milákot, lustának, hálátlannak nevezték, aki nem tett mindent azért, hogy a nagy napon dicsőséget szerezzen a hazájának.

Szerencsére szép számmal akadtak olyanok is, akik védelmükbe vették a fiút, egyébként teljesen jogosan. Senki nem tudja, nem is tudhatja, hogy min ment keresztül Milák Kristóf abban az egy évben, milyen lelki, egészségügyi, vagy akár magánéleti gondokkal küzdött. Ahogyan arról sincs tudomásunk, hogy mennyit edzett. Az biztos, hogy annál jóval többet, mint azt a legtöbb ember elmondhatja magáról és bárhogyan is történt, az vitathatatlan, hogy zseniális eredménnyel zárt. Ám ahogyan az lenni szokott, az emberek nem csak Milákot ekézték, a két tábor azonnal torokra ment és egymást is elkezdték szidni, szintén válogatott kifejezésekkel. Azt, hogy Milák mit gondol a kialakult helyzettől, vagy bármilyen információt arról, hogy mit érez, vagy mi történt vele, nem fogunk megtudni, szisztematikusan tartja magát ahhoz, hogy nem nyilatkozik, nem értékel.

több publicista és ismert ember is elmondta a véleményét a Milák jelenségről, ezekből néhányat itt olvashatsz el:

Milák Kristóf ma este ismét a medence partjára áll és újra lehet neki szurkolni: most 100 méteren mutatja meg, hogy mit tud. Akárhogyan is ér be a célba, az biztos, hogy Magyarországnak és a magyar emberek egy dolgot kellene érezniük: büszkeséget.