promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ennyi millió forintba került Milák Kristófnak az aranyérem elbukása

Ennyi millió forintba került Milák Kristófnak az aranyérem elbukása

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Itt van a pontos szám, egy vidéki kisház árát veszítette el azzal, hogy ezüstérmesként végzett.

Bár a párizsi olimpia hihetetlen közérdeklődésre tart számot és a világ minden pontjáról figyelik az eseményeket, kis országunknak a tegnapi nap igen különleges és nagy jelentőségű volt. Valamivel 20:30 után vette kezdetét a 200 méteres férfi pillangó úszás, ahol Milák Kristóf a 4-es rajtszámról indulva sok ideig vezette a mezőnyt és majdnem egy egész testhosszal magabiztosan tört az élre, de végül az utolsó néhány méteren a francia versenyző, Leon Marchand hajrázott egy nagyot és végül ő ért be elsőként, Milák Kristóf pedig ezüstérmes lett, ami csodálatos teljesítmény volt. Felmerül azonban a kérdés, hogy mit jelent ez neki anyagiakban?

Sokakban él az a tévedés, hogy az Olimpia Bizottság osztja ki a versenyzőknek a pénzjutalmakat, ez azonban nem igaz. Minden ország a saját indulóit díjazza, helyezéstől függően. Ebben sincs azonban egységes rendszer, az országok saját maguk döntik el, hogy mennyit tudnak erre rászánni a büdzséből. Magyarország egyébként kifejezetten gáláns ország, az egész világon mi adjuk a 7. legmagasabb pénzjutalmat a magyar sportolóknak.

Kis országunk egy aranyéremért 55.000.000 millió forintot ad, a kemény munkával  és edzéssel töltött hónapok tehát nem csak dicsőségben térülnek meg.

parizsi-olimpia-milak-kristof-magyar-sportolok-aranyerem-ezust-dijazas

A bronzérem díjazása 31.500.000 Forint, tehát a harmadik helyezés is igen megéri anyagilag, amellett, hogy ez sem elhanyagolható nemzeti megbecsüléssel jár. A sor azonban itt nem áll meg, a további helyezéseket is figyelembe veszik az országok. A negyedik helyezés 23.650.000 Forinttal jár, míg az ötödik helyen végző olimpikon 15.730.000 Forinttal lesz gazdagabb.

Az ezüstérem pedig, amit Milák Kristóf nyakába akasztottak, nem kevesebb mint 39.270.000 Forintot ér. A két díjazás között majdnem 16 millió forint a különbség, amennyiben Milák esetében is ez a díjazás érvényesült.

A titokzatos úszósrác fantasztikus teljesítményét itt tudod visszanézni, ha esetleg tegnap lemaradtál volna róla:

Forrás: portfolio.hu