promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Éheznek a magyar sportolók, hatalmas botrány van készülőben a párizsi olimpián

Éheznek a magyar sportolók, hatalmas botrány van készülőben a párizsi olimpián

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Újabb felháborító eset árnyékolja be az olimpiát, Lékai Máté tálalt ki a történtekről.

A párizsi olimpia kezdeti napjai nem várt nehézségeket hoztak a sportolók számára: a magyar kézilabda-válogatott tapasztalt játékosa, Lékai Máté rántotta le a leplet az étkezéssel kapcsolatos problémákról, melyekkel szembesültek az olimpiai faluban. Elmondása szerint csütörtök este vacsora nélkül maradtak, mivel szinte minden étel elfogyott, mire 9 óra környékén vacsorázni indultak.

Lékai Máté mindenki legnagyobb megdöbbenésére elárulta:

"Tegnap este kilenckor mentünk vacsorázni, és nem volt kaja. Vannak különböző standok, ahol lehet különböző kisebb kajákat kérni, mondták, hogy nincs semmi már konkrétan. Volt, hogy az üdítőautomata nem működött, nem lehetett inni ott."

Mint kiderült, nemcsak a magyar sportolók, de más nemzetek versenyzői is hasonló gondokkal küzdenek: a brit csapat például nyers húst kapott, ami szintén elfogadhatatlan egy ilyen rangos eseményen. A brit csapat tagjai ennek okán szintén panaszkodtak az étkezési körülményekre, mondván, a szervezők nem voltak felkészülve a sportolók igényeire.

A szervezők ígéretet tettek arra, hogy hamarosan növelik a készleteket, hogy megoldják az ellátási gondokat, ami több sportolót sem vigasztalt, hiszen nem ilyen színvonalú kiszolgálást vártak. A Team GB például közölte, inkább a helyszínre utaztatnak egy újabb szakácsot. 

A szervezők szerint az ételhiány főleg a magas fehérjetartalmú élelmiszereket érinti, mint a tojás és a csirke, melyekből jelentős hiány alakult ki. A széles körű botrány elkerülése érdekében az illetékesek gyors intézkedéseket ígértek, mondván, sürgősen orvosolják a helyzetet, és biztosítják a sportolók megfelelő ellátását.

Források: 24.hu, Sun