promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Már az egyház is beleállt a párizsi olimpia botrányos megnyitójába, felelősöket követel a világ

Már az egyház is beleállt a párizsi olimpia botrányos megnyitójába, felelősöket követel a világ

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

 Az egész világ a párizsi olimpia megnyitóján dühöng, alig akad olyan ember, akinek tetszett.

Szinte egy emberként írják a közösségi médiában az emberek, hogy megbotránkoztató és meghökkentő volt a 2024-es párizsi olimpia megnyitója: a szervezők azonnal magukra haragították az internet népét, de még az egyházat is, miután a pénteki, mintegy 4 órás megnyitón alig lehetett látni a sportolókat, ehelyett az eddigi olimpiákon sosem látott produkciókkal rukkoltak elő a franciák.

Sokakat sokkolt, hogy több drag queen, az LMBTQ-közösség tagjai, de még egy szakállas nő is szerepet kapott a megnyitón, az egyik legellentmondásosabb figura azonban talán a Dionüszoszt megformáló kék törpe és az ő előadása volt. A produkció rendezője, a 42 éves Thomas Jolly azóta is szüntelenül kapja a kritikákat az internet népétől.

A legtöbben azon borultak ki a közösségi médiában, hogy kiderült, Jolly az elmúlt 3 évben egy opera megrendezésén kívül semmi mást nem csinált, csak a 2024-es párizsi olimpia megnyitójára készült, ennek ellenére az eredmény botrányos lett.

Jolly azonban állítólag egy befolyásolás miatt alakította úgy a dolgokat, hogy végül ilyen legyen a végeredmény a megnyitón: a fáma szerint ugyanis Daphné Bürki, a 44 éves, nemrég coming outolt aktivista "rátelepedett" a férfira, melynek eredményeképpen "egy LMBTQ-propagandába" hajlott a rangos esemény.

Noha a legtöbben a szervezőket és magát a rendezőt vették elő a sokak szerint botrányosra sikeredett olimpiai megnyitó miatt, a franciák nem rájuk mérgesek: ők Emmanuel Macront hibáztatják a történtekért, mondván, ő volt az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy Aya Nakamura Youtube-sztár is fellépjen a megnyitó keretében, a sokak szerint ízléstelen produkciójával.