promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb támadást indítottak az Olimpia ellen, szervezett terrorcsoportra utalnak a jelek, nagyon nem akarják a sikeres világversenyt

Újabb támadást indítottak az Olimpia ellen, szervezett terrorcsoportra utalnak a jelek, nagyon nem akarják a sikeres világversenyt

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Ismét jelentős terrorakciót hajtottak végre Franciaországban, ez sem kevésbé veszélytelen.

Néhány nappal a nagy sebességű gyorsvonatokat ért gyújtogatásokat követően ismét támadást indítottak a francia infrastruktúra ellen: ezúttal több optikai kábeles hálózatot szabotáltak Franciaország szerte – egyetlen jó hír van, hogy talán Párizst ez nem érinti, de ezt még nem lehet egyértelműen megállapítani.

Az AFP beszámolójára hivatkozva a New York Post arról ír, hogy több telekommunikációs vállalat kábeleit átvágták Franciaország hat pontján hétfőn reggel, köztük Dél-Franciaországban, a luxemburgi határ közelében és egy Párizstól nem messze lévő környéken. Ez pedig nem meglepő módon több ponton telefon- és internetkimaradásokhoz vezetett.

Ez egy összehangolt támadásnak lehet a része, amelynek keretében a magas sebességű gyorsvonatrendszert is megbénították három nappal ezelőtt, akkor négy vonalat támadtak: Párizs-Lille, Párizs-Bordeaux, Párizs-Strasbourg és Párizs-Marseille, ebből az utóbbiban sikerült megakadályozni a szabotázst.

Ez a támadás azért volt frusztráló, mert legalább 250 ezer számára lehetetlenítette el az utazást, akik Európa különböző pontjairól érkeztek volna a játékok megtekintésére. Ez a két támadás egyértelmű mintát mutat: van egy csoport, ami egyszerűen nem akarja, hogy zavartalanul sikerüljön megrendezni az Olimpiát.

Gérald Darmanin belügyminiszter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy számos gyanúsítottat már beazonosítottak, akik főként szélsőbaloldali, anarchista csoportokhoz tartoznak – bár ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy még korai a politikai hovatartozásról beszélni, ezzel óvatosan kell bánni. Az akciók jellege azonban arra utal, hogy valóban anarchistacsoport követhette el.

Nem zajlik egyelőre politikai botrányoktól mentesen az Olimpia, a legnagyobb vitát a megnyitóünnepség váltotta ki, amely többek szerint vallássértő volt. A környezetvédelem miatt is nagyon sok hercehurca ment, sokáig légkondikat sem akartak beszerelni az olimpiai faluba, azóta viszont szerencsére ezt engedélyezték.

Aki pedig vissza szeretné nézni a megnyitó összefoglalóját, az itt teheti meg: