promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Drogdílereknek is népünnep az Olimpia: hihetetlen módszerekkel terjesztenek a játékok alatt, új módszerekkel kerülik el a rendőröket

Drogdílereknek is népünnep az Olimpia: hihetetlen módszerekkel terjesztenek a játékok alatt, új módszerekkel kerülik el a rendőröket

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Innovatív módszerekkel próbálnak profitálni az Olimpiából.

A 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok hatalmas lehetőséget adnak a kijutott sportolóknak, akik örök életre a legendák közé, a hősök könyvébe írhatják magukat. Nemcsak a sportolók azok, akik ezen az eseményen nagy hasznot tudnak húzni: bizony az alvilág is mindig felkészül a világversenyekre új módszerekkel.

A francia drogdílerek már régóta várták, hogy turisták százezrei lepjék el a francia utcákat a nyár legnagyobb sporteseményére, hogy aztán ebből maguk is jó nagy hasznot tudjanak kovácsolni. Marseille-ben például annyira bizakodóak a dílerek, hogy minimum napi 500 eurónyi bevétellel számolnak az Olimpia ideje alatt.

„Ne hazudjunk magunknak, Marseille-ben sokkal drágábban árulunk a turistáknak, mert nem tudják az árakat. Ha 30 euró lenne az alapár, akkor 50-ért árulunk, csinálunk egy kis plusz pénzt rajtuk”

- idézett a BFM TV egy helyi dílert, aki kifejezetten örül annak, hogy bizonyos számokat, például vitorlázást nem Párizsban, hanem Marseille-ben tartják. A hatóságok számítottak arra, hogy a drogkereskedelem nagymértékben felpörög az Olimpia alatt, ezért klasszikus gócpontokban tartottak razziákat, de a dílerek is készültek.

A kereskedők kidolgoztak ugyanis egy, saját megfogalmazásuk szerint az Uber Eats mintájára működő módszert, aminek az a lényege, mint az étel házhoz szállításnak: akármit is legyen a rendelt tudatmódosító szer, azt házhoz viszik. Legyen szó kokainról, kannabiszról vagy egyéb szerről, szinte mindent kivisznek a rendelőknek egy rolleren.

Természetesen az utcai kereskedelmet sem engedik el, tízszeres emelkedésre számítanak a forgalomban csak az utcákon. Marseille-ben a hatóságok arra számítanak, hogy a Szent Károly Vasútállomás és a Régi Kikötő kifejezetten mozgalmas területek lesznek, de a helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a hatóságok is folyamatosan alkalmazkodnak az új módszerekhez.

A megnövekedett turistaszámmal együtt jár mindig a megnövekedett kábítószer-fogyasztás, ez természetes velejárója az Olimpiának. Attól nem kell tartani, hogy a sportolókat rajtakapják ilyenen, folyamatosan tesztelik őket, ezért nem szoktak kockáztatni.

Ha a megnyitó ünnepségről szeretnél összefoglalót megtekinteni, kattints erre a videóra: