promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A világ elé tártak valami rendkívülit az olimpiáról, Magyarország vezet rajta

A világ elé tártak valami rendkívülit az olimpiáról, Magyarország vezet rajta

Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Kevesen tudják ezt, pedig nagy büszkeség.

Az idei nyár tele van csúcseseményekkel, és persze lassan cscsúteljesítményekkel is. A labdarúgó Európa-bajnokságnak már vége van, Magyarország a csoportból esett ki, bár Szoboszlai Dominikék egészen az utolsó forduló legutolsó meccséig partiban voltak azért, hogy továbbjussanak, ám végül sok váratlan eredmény megpecsételte a magyar csapat sorsát. Spanyolország győzött, új világsztárok születtek, ám már mindenki a következő nagy világeseményre figyel, vagyis a párizsi olimpiára, amely nagyon hosszú ideig tölti majd ki a mindennapjainkat,

főleg azért is, mivel rengeteg magyar sportoló vesz részt az ötkarikás játékokon.

Az elmúlt napokban a közösségi oldalakon már záporoztak a prognózisok, hogy mennyi aranyat, és mennyi érmet szerezhet a magyar csapat. Vannak nagyon óvatos becslések, és vannak bizony olyanok, amelyek kevésbé óvatosak, egy azonban biztos, hogy mindenki hatalmas várakozásokkal néz elébe a párizsi eseményeknek.

Összesen 181 aranyérmet szereztünk a játékok történetében, összesen pedig 511 érmet a 2020-as játékokig. Ezzel pedig az örökranglistán Magyarország a nyolcadik helyezett.

Közben pedig beindultak azok a táblázatok is, amelyeken a régi nagy eredmények, csúcsteljesítmények vannak jelen. Nemrégiben egy olyan táblázatot lehetett látni egy külföldi oldalon, amelyen a labdarúgás eredményeit mutatták be. Összesítve az olimpiai játékok történetében, és bizony Magyarország rendkívül előkelő helyen áll ezen, hiszen hazánk háromszor szerzett aranyérmet az olimpiák történetében labdarúgásban.

1952-ben, 1964-ben és 1968-ban.

Nagy-Britanniának van még három aranya fociban a férfiaknál, a nőknél az USA már négynél jár, és ezzel azt a táblázatot ők vezetik nagyon magabiztosan. Azt is érdemes megjegyezni, hogy Magyarországon összesen öt érme van ebben a sportágban az olimpiákon. A három arany mellé jön egy-egy bronz és ezüst is.

1960-ban szereztünk bronzot, majd 1972-ben ezüstöt.

1952-ben a magyarok így nyerték meg a döntőt Jugoszlávia ellen, az archív felvételek elképesztően lenyűgözőek: