promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő nyilatkozatot tett Hosszú Katinka olimpiai kudarcáról az úszólegenda, kendőzetlenül kifejezésre juttatta örömét

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Hosszú Katinka olimpiai kudarcáról az úszólegenda, kendőzetlenül kifejezésre juttatta örömét

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Örült az olimpikon, hogy Hosszú Katinka nem jutott ki Párizsba?

Megkezdődött a 2024-es Olimpia, de sajnos az első nap nem sikerült a legjobban a magyaroknak: a kézilabdások kikaptak, az úszóink nyolcadikak lettek a 4x100 méteres gyors döntőjében, Szilágyi Áron is az első körben kiesett. Muhari Eszter párbajtőröző viszont szerzett a nemzetnek egy bronzérmet, amire mindannyian büszkék lehetünk.

Ha konstans aranyérmekről van szó, akkor általában az úszásban lehetett mindig a magyarok legtöbb bizalma, kiváló úszóink számos aranyéremmel tettek minket már büszkévé. Hosszú Katinka az egyik legnagyobb éremgyűjtő volt az elmúlt időkben: összesen 3 arany- és egy ezüstérmet szerzett Olimpiákon, nem is beszélve a számos VB- és EB-aranyról.

Hosszú Katinka összesen öt Olimpián volt kint karrierje során, ha most sikerült volna kijutnia Párizsba, akkor pedig rekordot állított volna be a hattal, így azonban ezt bizonyára kudarcnak éli meg a friss családanya. Mindössze három sportoló van, aki hatszor tudott Olimpián részt venni, az egyik ilyen a legendás svéd úszónő, Therese Alshammar, ezzel ő az egyik világrekorder.

Alshammar pedig egy nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyen az Eurosport jóvoltából az Index is részt vett, többek között beszélt Hosszú Katinkáról is, valamint arról, hogy ha kijut, felzárkózhatott volna mellé. Ezzel kapcsolatban elmondta őszinte véleményét és nagyon szép szavakkal méltatta Hosszú Katinkát:

„Nézze, Hosszú Katinka pályafutása és az a fejezet, amit a sportágunk történetében írt, egyedülálló és szinte földöntúli. Az, hogy most nem jutott ki Párizsba, semmit nem vesz el az ő karrierjéből. És személy szerint nagyon örültem, mikor tavaly megtudtam, hogy kisbabája született, és úgy döntött, hogy visszatér a medencébe. Az ilyesmi nagyon ritka a mi sportágunkban. Ennél nagyobb vállalkozás, nagyobb kihívás nem is létezik úszásban. Főleg azért, mert a női test alapjaiban átalakul. És majdnem sikerült neki!”

Alshammar humorosan megjegyezte, hogy kicsit örült is, hogy nem jutott ki Katinka az Olimpiára, mert így bebizonyosodott, hogy „ő is csak egy emberi lény, nem Iron Lady”. Hangsúlyozta: szerinte Katinka karrierje csodálatosan egész, nem von le semmit az örökségéből, hogy nem jutott ki és már az is tiszteltre méltó, hogy megpróbálta.

Ha pedig Hosszú Katinka riói aranyairól szeretnél egy összefoglalót megnézni, kattints erre a videóra: