promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vérlázítóan gusztustalan kép látott napvilágot az Olimpia megnyitójáról, minden határon túlmentek

Vérlázítóan gusztustalan kép látott napvilágot az Olimpia megnyitójáról, minden határon túlmentek

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Még szerencse, hogy ez nem tűnt fel annyira sokaknak, különösen a gyerekeknek élő adásban.

Hatalmas vitát kavart a 2024-es párizsi Olimpia megnyitóünnepsége, a politikai oldalak teljesen egymásnak estek, tovább mélyültek a szakadékok. A vitát elsősorban a ceremónia egy bizonyos pontja, Leonardo da Vinci híres festményének, az Utolsó Vacsorának a rekreálása volt draq queenek bevonásával.

Tekintettel arra, hogy az Utolsó Vacsora Jézus Krisztus utolsó étkezését jeleníti meg a keresztre feszítés előtt, ezért ennek a festménynek mély jelentése van a Keresztény vallás számára, így a vallásosabb emberek provokációnak érezték ezt a feldolgozást. Az előadás védelmezői azzal érveltek, hogy ez csak egy feldolgozás volt, nem kívántak provokálni senkit a sajátos értelmezéssel.

A globális keresztényközösség felháborodása nem maradt el, az X-re például az Universitarios Católicos egyenesen úgy fogalmazott, hogy „Szodoma és Gomora” jelent meg emberek tízmilliói előtt. Egy francia parlamenti képviselő, Marion Maréchal pedig elhatárolódott az ünnepségtől és azt mondta, hogy ez nem a többség véleménye, hanem egy hangos baloldali kisebbségé.

Még az Olimpia hivatalos X oldala is beszállt az értelmezési vitába és azt írták ki, hogy ezzel a performansszal nem Da Vinci festményét szerették volna imitálni, hanem a görög Dionüszoszt, akinek interpretációja tudatosítja bennünk az emberek közötti erőszak abszurditását. Dionüszosz a bor és a mámor megtestesítője, azoknak az Istene a görög mitológiában.

Már eleve Dionüszosz ábrázolása szült némi vitát, azzal, hogy egy nagyrészt meztelen ember, teljesen kékre festve hevert az asztalon, azonban egy TikTok-felhasználó ennél sokkal vérlázítóbb, egyenesen undorító dolgot vett észre, amit szerencsére nagyon kevesen: az egyik drag queen annyira rövid alsónadrágot (bugyit?) vett fel, hogy abból kilátszottak a golyói.

Ez nem csak a felnőttek számára súlyosan szeméremsértő, hanem a gyermekek számára is, a szexuális fejlődésükre rendkívül rossz hatással lehet. Alapvetően nem volt feltűnően látványos, így szerencsére javarészt elsiklottak felette az emberek, azonban ez még a performansz védelmezői számára is kiverheti a biztosítékot.

18+
Ezen az oldalon
felnőtt tartalom
található!
Ha azt szeretnéd, hogy a számítógépedről kiskorú ne férhessen hozzá efféle tartalmakhoz, használj szűrőprogramot!
Elmúltál már 18 éves?