promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű tragédia árnyékolja be Milák Kristóf karrierjét: ezért veszíthette el a motivációját az úszáshoz?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drámai részleteket árult el a Milák Kristóf körüli drámai helyzetről a klasszis sportoló korábbi edzője, Selmeci Attila.

Jelenlegi egyik legnagyobb úszó klasszisunk Milák Kristóf a nyári fukuokai világbajnokságot fizikális és mentális okokra hivatkozva hagyta ki és az edzéseket is csak szeptember elején kezdte újra. A múlt hétvégi budapesti világkupát azonban így is kihagyta. Ennek fényében sokan találgatják, hogy mi történhetett a magyar úszósport állócsillagával.

Most egykori edzője, Selmeci Attila vallott egykori tanítványa helyzetéről. 

„Nyolc évet dolgoztam együtt Kristóffal, ennyi azért igencsak huzamos időnek számít ahhoz, hogy elmondhassuk, megismertünk valakit..2017 óta Kristóf egyfolytában prés alatt van. Minden világversenyen indult és mindenhonnan érmekkel tért haza, vagyis felülmúlta önmagát. Ezek után elfogadható érvelésnek tűnt, hogy miért akart az elmúlt nyáron pihenni”

- mondta egykori tanítványáról az edző.

Selmeci Attila szerint Milák Kristófnak mentális és lelki támogatásra van szüksége, mert most nagyon nehéz időszakot él át. A szakember a a Mandinernek adott interjújában, kiemelte, hogy klasszisunk szerinte most egy olyan periódusban van mentálisan, hogy magába zárkózik és nehéz beférkőznie oda belülre bárkinek.

"Én most itt szeretnék megfogalmazni egy kérést: most Milák Kristófnak különösen nagy segítségre és mentális támogatásra van szüksége. Ez nem úszás szakmai probléma, hanem mentális elbizonytalanodás, amelyre már volt példa vele kapcsolatban. Úgy értesültem, hogy már egy jó ideje nincs mellette mentális szakember, aki segítené most őt.Mindenképpen mentális és lelki támogatásra van most szüksége, mert mostanában különösen nehéz pillanatokon megy keresztül”

- emelte ki  Kristóf volt edzője, majd nagy vonalakban elárulta, mit kellett átélnie olimpiai bajnok úszónknak a közelmúltban.

„Nehéz erről beszélni, és nincs is felhatalmazásom, hogy részletekbe menjek, de drámai dolog történt Kristóf életében.Elvesztette egy nagyon közeli hozzátartozóját a közelmúltban, ami egészen biztos, hogy tovább nehezítette a helyzetét és talán még inkább »becsukta« őt”

- mondta a szakember.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás