promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a végső eredmény, csak az olimpia után közölték Hámori Luca és Imane Khelif meccséről

Megvan a végső eredmény, csak az olimpia után közölték Hámori Luca és Imane Khelif meccséről

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Most már hivatalos, a záróünnepség után hozták nyilvánosságra Hámori Luca és Imane Khelif mérkőzéséről.

Véget ért a 2024-es párizsi olimpia, legközelebb Los Angeles-ben fogják megrendezni az ötkarikás játékokat. Hogy a franciák a jövőben rendezhetnek-e még olimpiát, azt egyelőre nem tudni, mindazonáltal kijelenthető, hogy talán még soha nem volt olyan világraszóló sportesemény, amit ennyi botrány árnyékolt volna be. Hiszen már a megnyitó ünnepség bizonyos szegmensei kiverték a biztosítékot, aztán ott volt az algériai női ökölvívó, Imane Khelif esete - aki Hámori Luca ellen is ringbe lépett -, nem beszélve a Szajna körüli mizériát, hogy most biztonságos-e vagy sem a folyóban megrendezni egyes olimpiai versenyszámokat. Utólag kiderült, hogy nem volt teljesen tiszta a Szajna vize, ugyanis a sportolók közül többen is lebetegedtek és rosszul lettek - köztük Fábián Bettina nyílt vízi úszó, aki kórházba is került emiatt.

Hámori Luca és Imane Khelif mérkőzésére világszerte sokan kíváncsiak voltak, és már a meccs utáni napokban kiderült, hogy ez volt addig a legnézettebb olimpiai közvetítés, de most megvan a végső eredmény.

Az olimpia után közölték, hogy a magyar és az algériai sportoló ökölvívó meccse messze az első helyen végzett nézettség tekintetében, vagyis most már hivatalosan is ez lett a 2024-es olimpia legnézettebb versenyszáma.

Azzal talán nem árulunk el nagy meglepetést, hogy az elmúlt két hétben az olimpiai közvetítéseket nézték a legtöbben; emiatt az M4 Sport végzett az élen a hazai televíziós csatornák közül. Hámori Luca és Imane Khelif mérkőzése mindkét korosztályban a hét legnézettebb műsora lett:

összesen 862 ezren nézték csak az M4 Sporton.


De ugyancsak szép számokkal futott a férfi kalapácsvetés döntője is - amiben Halász Bence ezüstérmet szerzett -, illetve a férfi kardcsapat döntője is felkerült a legnézettebb versenyszámok közé.

Íme a hivatalos lista az első öt helyezettről:

  1. Ökölvívás – Női kisváltósúlyú 66 kg nyolcaddöntő: 862 ezer néző
  2. Atlétika – Férfi kalapácsvetés döntő: 794 ezer néző
  3. Vívás – Férfi kardcsapat döntő: 748 ezer néző
  4. Úszás – Férfi 100 m pillangó döntő: 684 ezer néző
  5. Úszás – Férfi 200 m hát döntő: 671 ezer néző