promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat, Hámori Luca első helyen végzett, ebben mindenkit megelőzött az ökölvívó

Váratlan fordulat, Hámori Luca első helyen végzett, ebben mindenkit megelőzött az ökölvívó

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Most közölték, hogy Hámori Luca tényleg az első helyen végzett.

Hámori Luca meccsét egy egész ország izgatottan várta, hiszen mindenki kíváncsi volt arra, hogy miként zárul a küzdelem a magyarok első női olimpiai bokszolója és az algériai Imane Khelif között, végül hazánk kiválósága az ötödik helyen végzett a párizsi ötkarikás játékokon. Ennek ellenére megkapja majd azt a pénzjutalmat, amit a bronzérmeseknek ad a Magyar Ökölvívó Szövetség - bár ezt sporttársa nem tartja igazságosnak. Hámori Luca meccsét azonban nem csak Magyarországon kísérte kimagasló érdeklődés, hanem világszerte látni akarták, hogyan teljesít a magyar lány Imane Khelif ellen a ringben. Ez egyedülállónak számít a sporttörténelemben, hiszen most először fordult elő, hogy az egész világon magyar sportolónak szurkoltak.

Hámori Luca abszolút büszke lehet erre az ötödik helyre is, egyáltalán semmi oka szégyenkezni; pláne azért, mert első olimpiájával máris több szempontból is beírta magát a sporttörténelembe.

Először is ő az első magyar női bokszoló, aki kijutott az olimpiára, másrészt mivel ki mert állni Imane Khelif ellen, és kitartóan, becsületesen végigküzdötte a mérkőzést, az olimpia hősének kiáltották ki, nem beszélve arról a tényről, hogy bár az ökölvívásban csak az 5. helyet tudta megszerezni, van valami, amiben mindenkit megelőzött, és az első helyen zárt.

A Média Klub hozta nyilvánosságra, hogy Hámori Luca és Imane Khelif meccse minden korcsoportban az első helyen végzett nézettség szempontjából, tehát az idei olimpián ez a mérkőzés volt eddig a legnézettebb.


Nyilván ennek a kialakult botrány volt az oka, de mégis büszkeséggel töltheti el Hámorit a tudat, hogy az ő sorsdöntő mérkőzésére voltak a legtöbben kíváncsiak. A karrierje pedig mondhatni csak most kezdődik, mert ilyen teljesítmény után biztos, hogy erőt vesz magán, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ott legyen a 2028-as los angelesi olimpiai játékokon, és dobogós helyen zárja az ökölvívást.